Το ψευδοκράτος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του 16χρονυ Κύπριου που κατέβασε την τουρκική σημαία

Το ψευδοκράτος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του 16χρονυ Κύπριου που κατέβασε την τουρκική σημαία
Ενημερώθηκε: 13/09/19 - 08:13

Το ψευδοκράτος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στα Κατεχόμενα και έσπασε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το «υπουργείο Εξωτερικών» γνωστοποιεί ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση» και αναφέρει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του λεγόμενου «αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, έγιναν προσπάθειες μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να επιστραφεί η σημαία και η φωτογραφία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο 16χρονος επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα Περγάμου.

Η ταυτοποίηση του 16χρονου έγινε από τον κατάλογο των Ελληνοκυπρίων που είχαν μεταβεί για την γιορτή της Παναγίας στην εκκλησία του κατεχόμενου χωριού τους.

Η οικογένεια του μαθητή είναι αναστατωμένη και έχει ζητήσει μέσω διαφόρων παραγόντων να μην δοθεί περαιτέρω έκταση σε μια αυθόρμητη ενέργεια.

Την ίδια ώρα, έντονες φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις για το περιστατικό από τους «Γκρίζους Λύκους», οι οποίοι φέρονται να προειδοποίησαν την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για «μέτρα».

Ένας 16χρονος κατέβασε τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου. Ο 16χρονος μαθητής μετέβη στην κατεχόμενη Λύση για την εορτή της Παναγιάς της και δίχως να γίνει αντιληπτός κατάφερε να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Το βίντεο που δείχνει τον νεαρό να ανεβαίνει στον ιστό και κατεβάζει την σημαία μονοπωλεί στα τουρκικά ΜΜΕ.