Σοβαρές αμφιβολίες για το αν εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ο μεγαλύτερος γιος του Ερντογάν

Σοβαρές αμφιβολίες για το αν εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ο μεγαλύτερος γιος του Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 03/12/20 - 00:13

Σοβαρές αμφιβολίες για το αν εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ο Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, ο μεγαλυτερος γιος του προέδρου της Τουρκίας, διατυπώνει το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα (CHP)με ερώτηση του προς τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Το ερώτημα κατέθεσε ο βουλευτής του CHP, Ουσάκ Εζκάν Γιαλίμ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο, συμφωνα με τα οποία ο μεγαλύτερος γιος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ, εξαιρέθηκε από τη στρατιωτική θητεία με μια πλαστή ιατρική γνωμάτευση.

«Ρωτάμε αν ο Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, γιος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κάνει τη στρατιωτική του θητεία; Εάν την έκανε, σε ποιο χρονικό διάστημα;» τονίζει ο βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αμυναςκαι γράφει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Cumhurriyet».

«Αν όντως ο Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν εξαιρέθηκε από τη στρατιωτική θητεία, ποιος ήταν ο λόγος της εξαίρεσης; Σε ποιο νοσοκομείο ετοιμάστηκε αυτή η γνωμάτευση;» τονίζει στην ερωτησή του ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Η πιο σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγαλύτερος γιος του Ερντογάν απασχολεί αρνητικά τη δημοσιότητα στην Τουρκία.

Η πιο σκοτεινή σελίδα στην προσωπική του ιστορία γράφτηκε το 1998, όταν χτύπησε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε τον γνωστό Τούρκο τραγουδιστή Σεβίμ Τανουρέκ, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Ο γιος του Ερντογάν -τότε δημάρχου της Κωνσταντινούπολης- φέρεται να μην είχε δίπλωμα οδήγησης και να εγκατέλειψε το θύμα του στον δρόμο. Ωστόσο, δεν τιμωρήθηκε ποτέ…

Ο 39χρονος σήμερα Αχμέτ Μπουράκ είναι ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής Mecit Cetinkaya Denizcilik Ltd, που φέρεται να διαθέτει τάνκερ συνολικής αξίας 80 εκατ. δολαρίων.