Στη Μόσχα την Τρίτη ο Ερντογάν για συνομιλίες με τον Πούτιν

Στη Μόσχα την Τρίτη ο Ερντογάν για συνομιλίες με τον Πούτιν
Ενημερώθηκε: 24/08/19 - 02:17

Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τρίτη 27 Αυγούστου ο Ταγίπ Ερντογάν για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών αναμένεται να είναι το θέμα της Συρίας και ειδικά το θέμα του Ιντλίμπ, που αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ της Τουρκίας και του συμμάχου της Ρωσίας, Συρίας.

Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και χθες μεταξύ Πούτιν-Ερνογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι οι επιθέσεις του συριακού στρατού παραβιάζουν την εκεχειρία στο Ιντλίμπ και πλήττουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης στη Συρία, ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Όπως τονίσθηκε οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να ενισχύσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της τρομοκρατικής απειλής από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ στη Συρία». 

Για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία, το γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας ανακοινώθηκε: «Στις 27 Αυγούστου, ο πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στη Ρωσία». 

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε επισκεφτεί ξανά τη Μόσχα τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και είχε επίσης συνάντηση με τον Πούτιν.

Τριμερής Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν στο τέλος Αυγούστου

 

Στο μεταξύ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, θα συναντηθούν στα τέλη του μήνα προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να  βρεθεί το ζήτημα της Συρίας, είχε δηλώσει ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Τεχεράνη, Λεβάν Ντζαγκαριάν.