Σύλληψη ζευγαριού... για ένα φιλί

ΦΙΛΙ
Ενημερώθηκε: 25/05/20 - 20:30

Ο Τζαπαλαγί ανήρτησε αρκετές φωτογραφίες του φιλιού που αντάλλαξε με τη σύντροφό του στους λογαριασμούς του στο Facebook, το Twitter και το Instagram με τη λεζάντα «Αυγή στην Τεχεράνη». 

Το αποτέλεσμα αυτών των αναρτήσεων ήταν ο νεαρός να συλληφθεί τη Δευτέρα, ενώ η σύντροφός του την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το ABC.

Η αστυνομία της υπερσυντηρητικής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συνέλαβε για «διάπραξη χυδαίων πράξεων» τον Αλιρεζά Τζαπαλαγί, χωρίς να κατονομάσει τη γυναίκα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, αξιωματούχοι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Φωτογραφίες ενός νεαρού άνδρα και μιας κοπέλας που επέδειξαν ανάρμοστη, αντιθρησκευτική συμπεριφορά, δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν από την αστυνομία κατ’ εντολή αξιωματούχων της δικαιοσύνης επειδή αυτό που έκαναν συνιστά εκμαυλισμό των ηθών».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράν περιορίζει δραστικά τα δικαιώματα των γυναικών, υποχρεώνοντάς τες να φορούν μαντίλα σ’ όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους