Συναγερμός πάλι στον Έβρο: Οι Τούρκοι προώθησαν 6.000 πρόσφυγες στην Ανδριανούπολη

Συναγερμός πάλι στον Έβρο: Οι Τούρκοι προώθησαν 6.000 πρόσφυγες στην Ανδριανούπολη
Ενημερώθηκε: 04/06/20 - 02:11

Έβρος: Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στον Έβρο καθώς οι Τούρκοι προωθούν πάλι μετανάστες και πρόσφυγες στον Έβρο σε μια προσπάθεια να πάρουν την ρεβάνς από τη  προηγούμενη φορά, εργαλειοποιώντας, για μια ακόμα φορά, την ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο πίεσης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evrosonline.gr , το συγκεντρωμένο πλήθος προσφύγων και μεταναστών στην τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου, στον Πέπλο και στα Ύψαλα, φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης, αναφέρει και δημοσίευμα της Haber Turk.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως είχαν αναφέρει επιτελείς του «Πενταγώνου» στα ΝΕΑ, σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να υπάρχει αδράνεια καθώς «ο συναγερμός δεν έληξε».

Στο Μαξίμου και το «Πεντάγωνο» είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Εβρος βρίσκεται συστηματικά στο στόχαστρο της Αγκυρας και η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τουρκική πίεση και απειλή και σε αυτό το μέτωπο. 

Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των Φερών, με τους Τούρκους να αντιδρούν στις προκαταρκτικές εργασίες της ελληνικής πλευράς για την κατασκευή του φράχτη, επιβεβαίωσαν στην Αθήνα την απειλή αυτή.