Συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών αύριο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών αύριο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ενημερώθηκε: 17/11/19 - 03:06

Συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα έχει αύριο, Δευτέρα 18/11, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση των δύο υπουργών γίνεται ένα χρόνο μετά την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων ΗΠΑ – Κύπρου. Στην ατζέντα της βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με αιχμή τα ενεργειακά

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την επίσκεψη Ερντογάν και τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ.
 
Εκτός του κ. Πομπέο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ, τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ενεργειακά Ζητήματα, Φράνσις Φάνον. Είναι επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ.
 
Παράλληλα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον, από το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» και την εφημερίδα «Καθημερινή», σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος: Νέες στρατηγικές, νέες προοπτικές». 

Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης και την Μεσόγειο, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Κότσο Ανγκούτσεφ, και τον Αμερικανό υφυπουργό, Φράνσις Φάνον.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ