Συνεχίζει την προπαγάνδα ο Τσαβούσογλου

 
Συνεχίζει την προπαγάνδα ο Τσαβούσογλου

Ενημερώθηκε: 08/02/22 - 15:53

Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο συνήθης ύποπτος Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αντικείμενο το μεταναστευτικό, κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Φινλανδό υπουργό Εξωτερικών Πέεκα Χάβιστο.

«Αν είχαμε κάνει το 1/10 απ’ όσα κάνει η Ελλάδα, τότε ξέρουμε τι θα ακούγαμε. Όμως η Ελλάδα έχει μια δικαιολογία που αναφέρει. Ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης. Ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν απο την Τουρκία» είπε αρχικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Εν συνεχεία επανέλαβε την προπαγάνδα της Άγκυρας για τη στάση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα: τις επαναπροωθήσεις».

«Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο Πέεκα Χάβιστο δεν δέχτηκε τις κατηγορίες Τσαβούσογλου και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων.

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και τη Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα το φθινόπωρο είδαμε τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λετονία. Εκεί οι πρόσφυγες σπρώχθηκαν απο τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, της Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex» είπε ο Φιλανδός ΥΠΕΞ και συνέχισε τονίζοντας: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση, πρέπει να σηκώσουμε από κοινού το βάρος αυτού του προσφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και από τη Μεσόγειο".