Συρία: Τουλάχιστον έντεκα νεκροί και 30 τραυματίες από έκρηξη νάρκης

 
ΣΥΡΙΑ

Ενημερώθηκε: 11/06/22 - 23:42

Έντεκα άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, κοντά στην Ντεράα, στη νότια Συρία, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι εκρηκτικοί αυτοί μηχανισμοί τους οποίους είχαν αφήσει οι πρωταγωνιστές του πολέμου στη Συρία μέσα στους αγρούς, κατά μήκος των δρόμων και μέσα σε κτίρια, έχουν σκοτώσει εκατοντάδες άμαχους και έχουν τραυματίσει χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Από την αρχή του 2022, 124 άνθρωποι συνολικά έχουν χαθεί από την έκρηξη αυτών των μηχανισμών.

«Έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 ετών και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν από την έκρηξη νάρκης ξηράς κατά τη διέλευση του μικρού φορτηγού τους», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το φορτηγάκι μετέφερε κυρίως εργάτες στην περιοχή Ντέιρ αλ-Άντας, κοντά στη Ντεράα, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία. Μερικοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Δαμασκού.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε το δράμα αυτό δίνοντας έναν πρώτο απολογισμό με πέντε νεκρούς. Τα περισσότερα θύματα είναι αγρεργάτες που πήγαιναν σε ένα χωράφι, πρόσθεσε.

Η Συρία κατέγραψε το 2020 τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από νάρκες (2.729 νεκροί και τραυματίες), σύμφωνα με ετήσια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ναρκών που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2021.

Η σύγκρουση στη Συρία από το 2011 έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερου από του μισού πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ