Τεράστιες ουρές Ρώσων «φυγάδων» στα σύνορα με Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΓΕΩΡΓΙΑ

Ενημερώθηκε: 28/09/22 - 19:34

Περιορισμούς στον αριθμό των αυτοκινήτων που φτάνουν εκεί από άλλες περιοχές της Ρωσίας επέβαλε η Βόρεια Οσετία, καθώς η έξοδος ανδρών σε ηλικία στράτευσης οδήγησε σε ουρά 3.000 οχημάτων στη μεθοριακή διάβαση Βέρχνι Λαρς, με τη Γεωργία.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Οσετίας Σεργκέι Μενιάιλο είπε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφού 20.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα μέσα σε διάστημα δύο ημερών και πολλοί ακόμη περιμένουν στην ουρά. «Δεν θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την τάξη και την ασφάλεια αν αυτή η ροή συνεχίσει να αυξάνεται», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Telegram.

Ο Μενιάιλο είπε ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για τους μονίμους κατοίκους, τους τουρίστες ή τα οχήματα που έρχονται στη Ρωσία από τη Γεωργία ή την αποσχισθείσα Νότια Οσετία.

Δεκάδες χιλιάδες άνδρες σε ηλικία στράτευσης προσπαθούν να φύγουν από τη Ρωσία αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση, την περασμένη εβδομάδα. Η Γεωργία, που επιτρέπει στους Ρώσους πολίτες να παραμείνουν στο έδαφός της για έναν χρόνο χωρίς να διαθέτουν βίζα, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στη Γεωργία και η ορεινή μεθοριακή διάβαση του Βέρχνι Λαρς είναι η μοναδική εν λειτουργία μεταξύ των δύο χωρών. Την Τρίτη, οι αρχές της Βόρειας Οσετίας ανακοίνωσαν ότι συστήνουν ένα προσωρινό στρατολογικό γραφείο στο Βέρχνι Λαρς, το οποίο θα εκδίδει φύλλα πορείας στους εφέδρους για τους οποίους απαγορεύεται η έξοδος από τη Ρωσία με βάση την εντολή επιστράτευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ