Τουρκία: Εκτοξεύτηκαν επικίνδυνα τα κρούσματα κορονοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία: Εκτοξεύτηκαν επικίνδυνα τα κρούσματα κορονοϊού 
Ενημερώθηκε: 26/03/20 - 22:46

Κορονοϊός - Τουρκία: Ο κίνδυνος να ακολουθήσει την τύχη της Ιταλίας, η Τουρκία, καθώς εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας της χώρας, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.196 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 3.629.

Όπως ανακοίνωσε ο Φαχρετίν Κότζα, οι νεκροί του τελευταίου 24ώρου είναι 16, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 75.

Ο Ερντογάν δηλώνει... αισιόδοξος

Την ίδια ώρα που τα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας είναι όλο και πιο ανησυχητικά ο Ερντογάν εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει την πανδημία του Covid-19 σε δύο - τρεις εβδομάδες με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες και κάλεσε Τούρκους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

«Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Επιβραδύοντας τον ρυθμό της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», τόνισε.

«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτιοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Γι’ αυτό λέμε, “Μείνε στο σπίτι, Τουρκία”», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ