Τουρκική προπαγάνδα: Οι Τούρκοι μαζεύουν(;) τους πρόσφυγες που οι ίδιοι στέλνουν στα νησιά μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκική προπαγάνδα: Οι Τούρκοι μαζεύουν(;) τους πρόσφυγες που οι ίδιοι στέλνουν στα νησιά μας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 06/06/20 - 23:35

Τουρκία: Δεν έχει όρια η προπαγάνδα των Τούρκων και η εργαλειοποίηση που κάνουν της τραγωδίας την οποία βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις επεκτατικές τους βλέψεις στο Αιγαίο.

Την ώρα που ακταιωροί της τουρκικής ακτοφυλακής -οι οποίες, να σημειωθεί ότι έχουν ναυπηγηθεί και εξοπλιστεί με χρήματα της Ευρώπης- συνοδεύουν και προσπαθούν να οδηγήσουν προς τα ελληνικά νησιά τα τουρκικά δουλεμπορικά, (όπως έχει καταγραφεί πολλές φορές από βίντεο), η τουρκική «μονταζιέρα» εμφανίζει τα πολεμικά και περιπολικά τους σκάφη δήθεν να σώζουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Πότε συμβαίνει αυτό; Όταν τα σχέδια των Τούρκων αποτυγχάνουν από τις συντονισμένες κινήσεις των Ελληνικών αρχών και έτσι αναγκάζονται να ξαναμαζέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πίσω και να τους οδηγήσουν πίσω, στα τουρκικά λιμάνια, απ' όπου ξεκίνησαν.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Και σ' αυτές όμως τις περιπτώσεις η τουρκική προπαγάνδα εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς και όπως πάντα παράγει σενάρια που κάποιοι “φίλοι και σύμμαχοι” της Ελλάδας είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διακινεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο το οποίο σύμφωνα με την “περιγραφή”, δείχνει φουσκωτή λέμβο με πρόσφυγες η οποία εντοπίστηκε από τουρκικό UAV. Η φουσκωτή λέμβος είχε, γράφουν, πρόσφυγες που απωθήθηκαν από ελληνικές δυνάμεις και το τουρκικό ναυτικό έσπευσε να τους σώσει.

Ο κ. Ακάρ υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του μηχανισμού προπαγάνδας θα πρέπει βέβαια να απαντήσει:

- Είναι βέβαιος ότι το βίντεο είναι αληθινό ή το ΄χουν φτιάξει οι “Πινόκιο” του υπουργείου του;

- Ακόμη κι αν είναι αληθινό, από που ξεκίνησε η λέμβος; Είναι απ΄ αυτές που συνοδεύονται από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, πολλά από τα οποία είναι πληρωμένα από τους Ευρωπαίους;

- Οι πρόσφυγες που ήταν στη λέμβο είχαν πληρώσει τη γνωστή “ταρίφα”, στη γνωστή τουρκική τράπεζα που δραστηριοποιείται και εκτός Τουρκίας;

Απλά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση

Δείτε το τουρκικό προπαγανδιστικό βίντεο:

Δείτε και το βίντεο με τις τουρκικές ακταιωρούς σε ρόλο δουλεμπορικού:

 

ΠΗΓΗ: militaire.gr