Τραμπ - Ζελένσκι: Αμηχανία στη συνάντηση μετά την συνομιλία που ήρθε στο φως (video)

trump
Ενημερώθηκε: 25/09/19 - 23:34

Η αμηχανία ήταν έκδηλη στην πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, μετά την αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, η οποία φαίνεται να  δημιουργεί αρκετά προβλήματα τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ζελένσκι από την πλευρά του τόνισε ότι δεν τον πίεσε κανείς αλλά η στιχομυθία τους είναι πραγματικά  άβολη και φαίνεται...

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση Τραμπ- Ζελένσκι, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, η οποία είναι στο επίκεντρο της επίσημης έρευνας που ξεκίνησε, για την παραπομπή του Τραμπ στη δικαιοσύνη.

Η μεταξύ τους συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη και τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ζελένσκι προσπάθησαν να καταπολεμήσουν την αμηχανία κάνοντας αστεία ενώπιον των δημοσιογράφων. Εφτασαν σε σημείο ο μεν Αμερικανός να αναφερθεί στα καλλιστεία, ο δε Ουκρανός να του… παραπονεθεί για κάτι που ξέχασε να του πει!

Τραμπ: Εμαθα την Ουκρανία από τα καλλιστεία

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι προσπάθησε πρώτος να αστειευτεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Εξάλλου, πρόκειται για πρώην κωμικό- υποδυόταν μάλιστα τον πρόεδρο της Ουκρανίας- ο οποίος έκανε την έκπληξη όταν κέρδισε τις εκλογές πριν από λίγος μήνες. Και ακολούθησε ο επικός διάλογος των δύο ηγετών:

Ζελένσκι: «Καλύτερα στην τηλεόραση, παρά στο τηλέφωνο»
Τραμπ: «Είσαι πιο διάσημος από μένα»
Ζελένσκι: «Ο προκάτοχός σας δεν βρήκε χρόνο για να έρθει στην Ουκρανία. Μπορείτε να μου δώσετε τον λόγο σας ότι εσείς θα επισκεφθείτε τη χώρα;»
Τραμπ: «Θα προσπαθήσω… Κάποτε μου ανήκαν τα καλλιστεία Miss Universe και είχαμε μια νικήτρια από την Ουκρανία, οπότε γνωρίσαμε τη χώρα με πολλούς τρόπους»
Τραμπ: «Η Ουκρανία είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες»
Ζελένσκι: «Το ξέρω, από εκεί είμαι!»
Ζελένσκι: «Με καλέσατε στην Ουάσινγκτον, αλλά ξεχάσατε να μου πείτε ημερομηνία»
Τραμπ: (αμήχανο χαμόγελο)

Ζελένσκι: Δεν με πίεσε κανείς

Παρότι από το κείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι ο Τραμπ πίεζε τον Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του πιθανού πολιτικού αντιπάλου του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν, ο Ουκρανός επέμεινε και στη συνάντηση ότι αυτό δεν συνέβη.

«Δεν αισθάνθηκα ότι πιέζομαι από τον Τραμπ για να ερευνήσω τον Μπάιντεν», είπε ο Ζελένσκι. «Νομίζω ότι διαβάσατε τα πάντα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην απομαγνητοφώνηση. «Δεν θέλω να εμπλακώ στις δημοκρατικές, ανοιχτές, εκλογές των ΗΠΑ. Η συνομιλία μου με τον Τραμπ ήταν φυσιολογική και συζητήσαμε πολλά πράγματα. Κανείς δεν με πίεσε», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Επίθεση Τραμπ σε Πελόζι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Νάνσι Πελόζι, για το γεγονός ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε τη διαδικασία αποπομπής σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Η Νάνσι Πελόζι έχει χάσει τον δρόμο της. Την έχει καταλάβει η άκρα αριστερά. Μπορεί να είναι και η ίδια ακροαριστερή, αλλά έχει χάσει τον δρόμο της. Δυστυχώς, σε ό,τι με αφορά, δεν είναι πλέον πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, βρήκε ξανά λόγο να κατηγορήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι επί της προεδρίας του η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.