Ζαχάροβα: O νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει τις εσωτερικές πολιτικές της συμμαχίας

 
σσ

Ενημερώθηκε: 19/06/24 - 17:30

Η τοποθέτηση νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει τις εσωτερικές πολιτικές της συμμαχίας, δήλωσε στο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Τίποτα δεν θα αλλάξει στο ΝΑΤΟ με την είσοδο ενός νέου προσώπου. Δεν θα αλλάξει κανένα δογματικό έγγραφο", είπε ο διπλωμάτης, σχολιάζοντας αναφορές για αλλαγή γενικού γραμματέα και πιθανές αλλαγές στην πολιτική του μπλοκ. Η Ζαχάροβα εξήγησε ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ «είναι ονομαστικός όσον αφορά την πολιτική του επιρροή».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσινγκτον ότι η συμμαχία είναι κοντά στον διορισμό νέου γενικού γραμματέα. Αποκάλεσε ισχυρό υποψήφιο τον εν ενεργεία πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Η Nederlandse Omroep Stichting (NOS) ανέφερε στις 18 Ιουνίου, επικαλούμενη πηγές, ότι ο Ρούτε θα γίνει ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με αυτά, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, ο οποίος είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Ρούτε, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του στο άμεσο μέλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ