Αμβρόσιος προς Ιεράρχες: Καταντήσατε εκπρόσωποι του Μητσοτάκη

Αμβρόσιος προς Ιεράρχες: Καταντήσατε εκπρόσωποι του Μητσοτάκη
Ενημερώθηκε: 14/01/22 - 14:35

Νέο παραλήρημα του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

Σε μία επιιστολή 32 σελίδων προς τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδίδει όλα τα δεινά στη στάση των μητροπολιτών έναντι του covid-19 και τους κατηγορεί οτι ενεργούν ως εκπρόσωποι του Μητροτάκη.

Στην επιστολή κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες ότι η «μετά πείσματος υποστήριξη επιβολής του εμβολίου» στους πιστούς τους «μετατρέπει σε εργαλεία του διαβόλου», ότι «αρνήθηκαν την υψηλή αποστολή τους και από Εκπρόσωποι του Χριστού κατάντησαν εκπρόσωποι του Μητσοτάκη» και ότι «έδιωξαν τους πιστούς από τους ναούς».

Φτάνει στο σημείο να συνδέσει το σεισμό στο Αρκαλοχώρι με την οργή του Θεού για τα τεκταινόμενα, υποστηρίζοντας ότι η ολοσχερής καταστροφή της μικρού ιερού ναού του Προφήτη Ηλία οφείλεται στη …θεία δίκη επειδή ο ναός ήταν το «πρώτο εμβολιαστικό κέντρο της Ελλάδας».

Τέλος κατηγορεί την ιεραρχία οτι βρίθουν ανυπόστατων… καταγγελιών και γεγονότων που χρησιμοποιεί για να «αποδείξει» το λάθος που πράττουν – κατά τη γνώμη του- με την υπεύθυνη στάση που τηρούν όλο το διάστημα της πανδημίας τασσόμενοι στο πλευρό της πολιτείας και της ιατρικής κοινότητας.

Να θυμίσουμε οτι πριν από λίγες μέρες είχε αφορίσει τους Μόσιαλο και Χωμενίδη γιατί προσέβαλαν την Παναγία ενώ είχε αφορίσει για τα μέτρα στους ναούς τον κ.Μητσοτάκη και την κυρία Κεραμέως.