Αποφασίζει η ΔΙΣ για τη στάση της Εκκλησίας στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 
iera sinodos

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 04/03/24 - 20:21

Tην στάση που θα πρέπει να τηρήσει από δω και στο εξής η Εκκλησία της Ελλάδος θα αποφασίσει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα αρχίζει αύριο 5 Μαρτίου.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση που γίνεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αναμένεται να συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και με την αντιμετώπιση των βουλευτών που έχουν ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά και όσων το έχουν υποστηρίξει δημόσια.

Το "καλό" για τον αρχιεπίσκοπο είναι οτι σε αυτή τη ΔΙΣ δεν συμμετέχουν ακραίοι μητροπολίτες και οι περισσότεροι από τα μέλη της συντάσσονται με τις θέσεις του.

Ο κ.Ιερώνυμος έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου ,αλλά έχει δηλώσει και αντίθετος στις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους πολιτικούς. Άλλωστε, πριν λίγες μέρες διέταξε ΕΔΕ σε βάρος αρχιμανδρίτη του ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να στείλει σε όλους τους μητροπολίτες μήνυμα για χαμηλούς τόνους και μάλιστα εν όψει της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της 25ης Μαρτίου.

Παρά τις προθέσεις του όμως ένας ικανός αριθμός μητροπολιτών σε κάθε ευκαιρία τα βάζουν δημόσια με όσους στήριξαν το νομοσχέδιο. Οι μητροπολίτες Πειραιώς, Πατρών ,Καλαβρύτων ,δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους ,ειδικά στο θέμα της βάπτισης των παιδιών. Και οι τρεις αλλά και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν οτι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να βαπτίζονται εφ΄οσον ενηλικιωθούν. Σε ο,τι αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης των πολιτικών ο μητροπολίτης Ξάνθης ζήτησε να μην τους αρνείται η Εκκλησία τη συμμετοχή τους στα μυστήρια ,αλλά αφού εξομολογξηθούν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ