Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαράδεκτες οι γυναικοκτονίες. Αδύνατον να συνυπάρξει η βία με την αγάπη!

 
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαράδεκτες οι γυναικοκτονίες

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 05/10/22 - 02:42

Θέση στο θέμα των γυναικοκτονιών πήρε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του βιβλίου "Γυναίκες στη σκιά της βίας. Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των Θρησκειών» της  ειδικής συνοδικής επιτροπής ειδικών ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων: 

 «Tα ποικίλα φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας εις βάρος των γυναικών θεωρούνται απολύτως απαράδεκτα και καταδικαστέα από την Αγία γραφή, την εκκλησιαστική μας παράδοση και την χριστιανική ηθική γενικότερα. Και τούτο, διοτι είναι αδύνατον να συνυπάρξει η βία με την αγάπη, αφού στην βία εμφωλεύει η κακότητά, ο εγωισμός, η σκιά του θανάτου, ενώ στην αγάπη ακτινοβολεί το φέγγος του ουρανού, η ταπείνωση, η χαρά, η ειρήνη του Θεού» ανέφερε.

Στην εκδήλωση , παραβρέθηκαν πολλοί μητροπολίτες αλλά και μουφτήδες της Θράκης καθώς το βιβλίο αυτό με τις εισηγήσεις επιστημονικών ήταν αποτέλεσμα ενός πιλοτικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ειδικά για τις Ιερές Μητροπόλεις της Θράκης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη τον Σεπτέμβριο του 2018. 

Ο συλλογικός αυτός τόμος είναι τυπικά το απόσταγμα του Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Κατ’ ουσίαν είναι το απότοκο μιας μακράς προσπάθειας σε ένα πλαίσιο πολύριζων δραστηριοτήτων για την καλλιέργεια συνεργειών και την ανάληψη πρωτοβουλιών στο πεδίο της φροντίδας για τον άνθρωπο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ