Αθήνα προς την Εκκλησία της Κύπρου: Μαζέψτε τον Μόρφου

Αθήνα προς την Εκκλησία της Κύπρου: Μαζέψτε τον Μόρφου
Ενημερώθηκε: 09/06/21 - 14:09

Tα τελευταία χρόνια ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος έχει βρεί θερμό ακροατήριο και στην Ελλάδα οι οποίοι παρακολουθούν τις δηλώσεις του οι οποίες χαρακτηρίζονται ακραίες, ειδικά στο θέμα του Κορωνοϊού.

Παρά τις συστάσεις ο κ.Νεόφυτος δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί, ότι για τον ιό υπήρχε αναφορά στον Αστερίξ το 2017 ενώ έχει επιτεθεί με σφοδρότητα τους ομοφυλόφιλους και κατά των Εκκλησιών που αναγνώρισαν την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Ο μητροπολίτης τα τελευταία χρόνια δεν περιορίζεται στην τοπική Εκκλησία αλλά ασκεί έντονη κριτική και στην Αθήνα γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Συνόδου η οποία απέστειλε επιστολή στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου με την οποία τον κατηγορεί ότι μετά κηρυγματά του διασαλεύει την τάξη.

Η επιστολή αναγνώστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην τοπική Σύνοδο με τα μέλη της οποίας να ενημςερώνονται ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εκφράζει παράπονα ότι ο Μόρφου Νεόφυτος με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του επηρεάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδας όχι μόνο με τις προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Ζήτησε δε να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μετά την ανάγνωση της επιστολής, κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα. Ο Μόρφου απάντησε, πως όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Επίσης στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας εκφράστηκε επίσης και παράπονο σε αναφορές του κ.Χρυσόστομου για τα μέτρα που θα λαμβάνονταν στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα με την αναφορά του ότι δεν συμφωνεί με την Εκκλησία της Ελλάδας για τέλεση της αναστάσιμης ακολουθίας στις 9:00 μ.μ.

Ο μητροπολίτης Νεόφυτος , κατά κόσμον Ομηρος Μασούρας, γεννήθηκε το 1962 στο κατεχόμενο χωριό Ζώδια. Σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του και μεγάλωσε με τη μητέρα του Μηλιά και τον αδελφό του Πέτρο. Το τελευταίο διάστημα σχολιάζει τα πάντα αδιαφορώντας για τις συνέπειες με προφητείες που προκαλούν τρόμο, ενώ συχνά ασχολείται και με τα εθνικά θέματα ταυτιζόμενος πάντα με ακραίες φωνές. Eιδική αναφορά έχει κάνει τους ομοφυλοφίλους για τους οποίους θεωρεί ότι είναι ανορθόδοξων σεξουαλικών προτιμήσεων .Ενώ δεν δίστασε να τα βάλει και με την Γιουροβίζιον!