Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Άγιον Ορος με έντονους συμβολισμούς

 
Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Άγιον Ορος με έντονους συμβολισμούς

Ενημερώθηκε: 07/05/22 - 23:52

Eπίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα θα πραγματοποιήσει στις 27, 28 και 29 Μαΐου στο Άγιον 'Ορος ο οικουμενικός Πατριάρχης. Ήδη στο Φανάρι οργανώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού του κ.Βαρθολομαίου , του πρώτου από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία , το οποίο αποκτά ξεχωριστή σημασία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγές από το Πατριαρχείο ο κ.Βαρθολομαίος αυτή τη φορά θα θέσει μετ΄ επιτάσεως το θέμα της κατάληψης της Μονής Εσφιγμένου, των δράσεων διαφόρων εθνικιστών στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος και θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το ρόλο του στο "Περιβόλι της Παναγιάς".

Ενδιαφέρον έχει η στάση που θα τηρήσει το Ρωσικό μοναστήρι καθώς με εντολή της Μόσχας έχει διακόψει τη μνημόνευση του Πατριάρχη.Επίσης, ενδιαφέρον έχει και η στάση που θα κρατήσουν οι Ουκρανοί μοναχοί οι οποίοι συνυπάρχουν με τους Ρώσους στη Μονή Παντελεήμονος.

Λόγω της επίσκεψης, η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να λάβει αυστηρά μέτρα ,με την έτσι και αλλιώς αυξημένη παρουσία της στο χώρο.Εκτός αυτών , η επίσκεψη Βαρθολομαίου θα σημάνει και το τέλος των μέτρων ως πρςο την είσοδο προσκυνητών για το επόμενο διάστημα.