Επίθεση σε κυβέρνηση και Εκκλησία από το Πατριαρχείο Μόσχας για τον γάμο ομοφυλόφιλων

 
lgtb flag syntagma

Πηγή Φωτογραφίας: ARIS MESSINIS / AFP

Ενημερώθηκε: 17/02/24 - 19:29

Σε ευθεία επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Εκκλησίας έκανε το πατριαρχείο Μόσχας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση η Ρώσοι κάνουν λόγο για καταστροφή της Εκκλησίας και της ελληνικής κοινωνίας.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ελληνικό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, έχοντας κρατική υπόσταση, αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να συσπειρώσει το ποίμνιό της για να αποτρέψει αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών αρχών", αναφέρει σε δηλώσεις του ο Βαχτάνγκ Κιψίτζε, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Κιψίτζε ανέφερε στο "Ρωσία 24" πως «αυτό το είδος νομοθετικής αλλαγής είναι εντελώς αντίθετο με τη Χριστιανική αντίληψη της οικογένειας» και επισήμανε ότι οι πολιτικοί πήραν μια απόφαση που «κατά τη γνώμη μου, είναι αντίθετη με την πλειοψηφία των Ελλήνων πιστών και σίγουρα θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία και θα συμβάλει στην περαιτέρω εξάλειψη των παραδοσιακών ιδεών για την οικογένεια».

Τόνισε σε ότι παρόμοια «ολοκληρωτική πίεση» ασκείται σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία «αναγκάζονται να αποδεχθούν αυτή την ιδεολογία». Τόνισε δε ότι ολόκληρος ο Χριστιανικός πολιτισμός, συμπεριλαμβανομένων όλων των Εκκλησιών, βασίζεται στην παραδοσιακή ιδέα της οικογένειας.

Σχολιάζοντας τις "ομόφυλες ενώσεις επισήμανε οτι «το κράτος που νομιμοποιεί τις ομόφυλες ενώσεις αναμφίβολα θέτει τον στρατηγικό στόχο της καταστροφής της ίδιας της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν μπορεί να οικοδομηθεί στην ιδεολογία ΛΟΑΤ+, επειδή η ιδεολογία ΛΟΑΤ+ και η Εκκλησία είναι ασύμβατες. Οι Εκκλησίες που αναγνωρίζουν την ιδεολογία ΛΟΑΤ+, ευλογούν τους γάμους, μετατρέπονται από Εκκλησίες σε οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων», υπογράμμισε ο Κιψίτζε.

Ο αξιωματούχος του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτήρισε «πλήρης ανοησία» τη δήλωση υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με τη σημασία της ψήφισης του νόμου για τον «γεωστρατηγικό ανταγωνισμό» με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι αυτό είναι πλήρης ανοησία. Δεν υπάρχει καμία γεωστρατηγική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Είναι γεγονός ότι αυτοί οι πολιτικοί ζουν σε κάποιο είδος πολιτικού φάσματος που υπάρχει στη φαντασία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι τέτοιες αποφάσεις στερούν το μέλλον από την Ελληνική κοινωνία, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «πράξη πνευματικής αυτοκαταστροφής».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ μιλώντας στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS” επισήμανε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ελληνικό λαό και για την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ελληνικό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, έχοντας κρατική υπόσταση, αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να συσπειρώσει το ποίμνιό της για να αποτρέψει αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών αρχών»,είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ