Και το Άγιο Όρος κατά του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για βάπτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού στη Βουλιαγμένη

 
Και το Άγιο Όρος κατά του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για βάπτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού στη Βουλιαγμένη

Ενημερώθηκε: 28/07/22 - 19:33

Δεν λέει να κλείσει το θέμα της βάπτισης των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού στη Βουλιαγμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.Μετά την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον ίδιο τον Ελπιδοφόρο όσο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη ,την έντονη αντιδρασή της εκφράζει σε ανακοινωσή της και η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Την ίδια στιγμή συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σχολιάζοντας την αντίδραση της Αθήνας κάνει λόγο για «απρόκλητη κακόβουλη θύελλα».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Επιστασία «εξ αφορμής προσφάτων δημοσίων εμφανίσεων και τοποθετήσων κληρικών της Εκκλησίας» επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία να δέχεται οποιαδήποτε άλλη μορφή οικογένειας, εκτός από αυτήν που θεσπίζει το Ιερόν Ευαγγέλιον, η Ιερά Κοινότης επιθυμεί να τοποθετηθεί και δημοσίως.

«Το Άγιον Όρος, ως χώρος προσευχής και ασκήσεως, με αδιάσπαστη συνέχεια λειτουργική και πνευματική, εύχεται ταπεινά υπέρ του σύμπαντος κόσμου, για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως διακρίσεων.Το μυστήριο του βαπτίσματος, με το οποίο ο άνθρωπος γίνεται μέλος της Εκκλησίας και λαμβάνει την χάρη του Αγίου Πνεύματος, αναμφισβήτητα αποτελεί την ορατή έκφραση της άπειρης αγάπης του Θεού.Η προσπάθεια να ζήσουμε σύμφωνα με το άγιο Ευαγγέλιο και τον νόμο του Θεού εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας»,αναφέρεται.

Στη συνέχεια οι ηγούμενοι των μονών εκφράζουν τη λύπη τους «για τις παραπάνω δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις προσώπων της Εκκλησίας, οι οποίες παρέχουν αφορμές σκανδαλισμού του πιστού λαού. Είναι σαφώς ξένο προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου και το Ορθόδοξο ήθος να αφήνεται να εννοηθεί ότι ένα «ομόφυλο ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρείται ως οικογένεια και να αναγνωρίζεται σε αυτό δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων, καθώς κάθε τέτοιου είδους μορφή τεκνοθεσίας η αναδοχής αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία, την ανθρώπινη φύση αλλά και στο ήθος και στις παραδόσεις του λαού μας, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει και τα στοιχειώδη δικαιώματα αθώων αντυπεράσπιστων ανθρώπων, που δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον».

Την ίδια στιγμή στη στάση του κ. Ελπιδοφόρου αναφέρθηκε ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος στρέφεται κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία κατηγορεί για «πόλεμο πολιτισμών»!

Ο κ. Χρυσαυγής απαντώντας στην Αθήνα μιλά για «απρόκλητη κακόβουλη θύελλα» και εξισώνοντας τις μονογονεϊκές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, αρχιδιάκονος στο Φανάρι, χαρακτήρισε το πολυσυζητημένο μυστήριο στη Μητρόπολη Βουλιαγμένης «απλώς ένα άλλο βάπτισμα», ενώ υποστήριξε πως δεν οφείλει να υπάρχει διαμάχη περί του θέματος.

«Μία απρόκλητη κακόβουλη θύελλα ξέσπασε έπειτα που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, η κεφαλή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ενώ επισκεπτόταν την Ελλάδα βάπτισε δύο παιδιά τα οποία γεννήθηκαν παρενθετικώς για να ανατραφούν από ζεύγος ομοφυλοφίλων. Οπως συνηθίζεται, ο Ελπιδοφόρος ενημέρωσε τον μητροπολίτη Γλυφάδας πως ερχόταν να τελέσει τη βάπτιση στη μητρόπολή του. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στη φύση της γέννησης των παιδιών ή στη σεξουαλικότητα των γονιών τους. Την περασμένη Τρίτη η Ελληνική Εκκλησία κατέθεσε καταγγελία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά» αναφέρεται στο σχετικό άρθρο. Ο π. Ιωάννης σημειώνει πως «ξεκάθαρα, αυτή δεν είναι δημόσια συζήτηση περί της μυστηριακής χάριτος. Αυτό που συνέβη ήταν απλώς ένα άλλο βάπτισμα, αλλά αυτό που επακολούθησε ήταν κάτι που όλοι στον κόσμο της θρησκείας γνωρίζουν τελευταία: Αλλο ένα επεισόδιο στον πόλεμο των πολιτισμών»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ