Κονίτσης: ''Οι Αλβανοί επιχειρούν με κάθε μέσο την εξόντωση του Βορειοηπειρώτη Δημάρχου''

 
MITROPOLITIS KONITSIS

Ενημερώθηκε: 23/06/23 - 14:05

Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος Ανδρέας, μετά και την νέα απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης με την οποία συνεχίζεται η κράτηση του δημάρχου Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη , με δηλώσεις κατηγορεί τους Αλβανούς οτι είναι ανθέλληνες και αδίστακτοι και θέλουν παρεμποδίσουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου .'Οπως αναφέρει "δυστυχώς, είναι δική μας η ευθύνη για το ότι, όταν ο κομμουνιστής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα δεν αναγνώριζε την Χιμάρρα, όπως και την Κορυτσά, ως τμήμα της Βορείου Ηπείρου, δεν διαμαρτυρηθήκαμε και δεν επράξαμε τα δέοντα".

Η δήλωση του κ. Ανδρέα

«Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι το αλβανικό καθεστώς επιμένει στην άδικη κράτηση του Φρέντυ Μπελέρη, προκειμένου να μη παραστή στην ορκωμοσία του ως Δημάρχου της ηρωικής και αδούλωτης Χιμάρρας, εν όψει της σχετικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ο αδελφός του Λεονάρδος Μπελέρης έχει προειδοποιήσει, ότι αν ο Φρέντυ Μπελέρης παραμείνη στην φυλακή και δεν ορκισθή θα χάση το χρίσμα. Και προσθέτει ότι για είκοσι (20) χρόνια ο Φρέντυ Μπελέρης παρακολουθείται και διώκεται. Και ότι με βάση την δικογραφία, την οποία έχουν μελετήσει, δεν στέκει τίποτα, δεν υπάρχει καμμιά συναλλαγή, όπως τον κατηγορεί το καθεστώς Ράμα.

Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ότι οι Αλβανοί επιχειρούν με κάθε μέσο την εξόντωση του Βορειοηπειρώτη Δημάρχου με το αστείο επιχείρημα ότι μπορεί να … διαφύγη από την Χώρα, ενώ ζη μονίμως στην Χιμάρρα.

Το λέμε αυτό, γιατί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την απόρριψη της αιτήσεως για αποφυλάκιση του κ. Μπελέρη, λέει ότι «προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από την δίωξή του».

Όμως, η άποψή μας είναι πως δεν χρειάζεται κανένας προβληματισμός από μέρους της Ελλάδος. Γιατί, όπως τονίζουμε πιο πάνω, οι Αλβανοί, ανθέλληνες και αδίστακτοι όπως πάντοτε, θέλουν με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρρας Φρέντυ Μπελέρη.

Δυστυχώς, είναι δική μας η ευθύνη για το ότι, όταν ο κομμουνιστής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα δεν αναγνώριζε την Χειμάρρα, όπως και την Κορυτσά, ως τμήμα της Βορείου Ηπείρου, δεν διαμαρτυρηθήκαμε και δεν επράξαμε τα δέοντα.

Ίσως, γιατί την εποχή εκείνη η Ελλάδα ήταν εμπερίστατη λόγω του συμμοριτοπολέμου.

Τώρα, όμως, που η Χώρα μας είναι κράτος σεβαστό από τους φίλους και υπολογίσιμο από τους εχθρούς, οφείλει να μην αφήση στην τύχη του το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν μια ακόμη «αλησμόνητη πατρίδα».

Εφ’ όσον, λοιπόν, ο κ. Μπελέρης αναμένεται να προσφύγη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, η Ελλάδα πρέπει να του συμπαρασταθή με σθένος και αποφασιστικότητα. Η εθνική αυτή μάχη πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ