Μητροπολίτης Τρίκκης: Έκκληση στη Μενδώνη για τους ναούς που κατέστρεψε ο σεισμός

Έκκληση στην υπουργό Πολιτισμού κυρία  Μενδώνη να συνδράμει το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε οκτώ ναούς σε Φαρκαδόνα και Τρίκαλα που καταστράφηκαν από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου απηύθυνε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ.Χρυσόστομος. Η κατάσταση των σοβαρών ζημιών, ανάγκασε την Ιερά Μητρόπολη να κλείσει τους συγκεκριμένους Ναούς με αποτέλεσμα διαρκώς να αναζητεί μέρη, ώστε να εξυπηρετείται η λατρευτική ζωή των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, εν μέσω οικονομικώ
Ενημερώθηκε: 03/07/21 - 18:38

Έκκληση στην υπουργό Πολιτισμού κυρία  Μενδώνη να συνδράμει το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε οκτώ ναούς σε Φαρκαδόνα και Τρίκαλα που καταστράφηκαν από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου απηύθυνε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ.Χρυσόστομος.

Η κατάσταση των σοβαρών ζημιών, ανάγκασε την Ιερά Μητρόπολη να κλείσει τους συγκεκριμένους Ναούς με αποτέλεσμα διαρκώς να αναζητεί μέρη, ώστε να εξυπηρετείται η λατρευτική ζωή των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και φυσικών καιρικών μεταβολών λόγω του καλοκαιριού.

«Με το βάρος της ποιμαντικής ευθύνης, Σας παρακαλώ θερμώς, και εκφράζοντας παραλλήλως όλους τους τοπικούς Φορείς, αλλά και το σύνολο του Τρικαλινού Λαού, να εντάξετε σε πλήρη αποκατάσταση και ενίσχυση τους ιστορικούς μας Ναούς του Δήμου Τρικκαίων. Διότι σε διαφορετική περίπτωση Σας διαβεβαιώ, ότι οι εν λόγω ιστορικοί Ιεροί Ναοί, σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που υπέστησαν, θα καταρρεύσουν και όχι μόνον δεν θα υπάρχει χώρος τελέσεως των Ιερών Μυστηρίων στα προαναφερθέντα χωριά, αλλά και θα εκλείψουν υπέροχα μνημεία, που αποτελούν ωράισμα της περιοχής μας. Παραλλήλως, η οικονομική δυσπραγία, δυστυχώς, καθιστά αδύνατη την συντήρησή τους με δικούς μας οικονομικούς πόρους».

Οι ναοί που έχουν που απειλούνται με κατάρρευση

Δήμος Φαρκαδόνας

Ι. Μονή Γενεσίου Θεοτόκου (Ορφανού), Τ.Κ. Οιχαλίας (18ου αι.).

Ι. Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Τ.Κ. Ζάρκου.

Ι. Ναός Αγίας Παρασκευής, Τ.Κ. Νομής (1868).

Ι. Ναός Παναγίας Φανερωμένης, Τ.Κ. Φανερωμένης (1868)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ι. Ναός Παναγίας Επισκέψεως Βαρουσίου (1867).

Ι. Ναός Αγίου Νικολάου, Τ.Κ. Πλατάνου (1801).

Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Πλατάνου, Τ.Κ. Πλατάνου (1765).

Ι. Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλοβρύσου (1809).

Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου, Τ.Κ. Πατουλιάς (1813).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ