Ο Καντέρ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Ο Ερντογάν μισεί τους 'Ελληνες!

 
Ο Καντέρ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Ο Ερντογάν μισεί τους 'Ελληνες!

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 19/10/22 - 19:29

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο Μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ που αγωνίζεται στον NBA. Μετά το τέλος της συνάντησης ανταλλάξανε δώρα συμβολικά με την Ορθοδοξία και τέλος προέβησαν σε δηλώσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος προκάλεσε επισήμως τον Καντέρ το καλοκαίρι να επισκεφθεί την Ελλάδα προσκεκλημένος της Αρχιεπισκοπής, κάτι που έγινε δεκτό από τον Τούρκο σταρ.

Ο τουρκικής καταγωγής καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ και αυστηρός επικριτής του Ερντογάν Ενές Καντέρ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.


Και οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στα κοινά που ενώνουν Έλληνες και Τούρκους:
«Δυστυχώς υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για πολιτικούς λόγους, αλλά θέλω να πω, πως ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό». 

 Μετά το τέλος της συνάντησης ανταλλάξανε δώρα συμβολικά με την Ορθοδοξία

Μετά το τέλος της συνάντησης ανταλλάξανε δώρα συμβολικά με την Ορθοδοξία

Προσέθεσε, ακόμη, ότι ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο. Επειδή είναι οι εκλογές στην Τουρκία, θέλει να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, που ψάχνει παράνομα για πετρέλαιο και θέλει να εισβάλλει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Επανέλαβε, ότι ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό και είναι πολλοί που αγαπούν τους Έλληνες, την ελληνική κουλτούρα, τη θρησκεία τους και τη σέβονται πολύ αλλά «η εξωτερική και εσωτερική πολιτική είναι απαράδεκτη και την καταδικάζω» είπε .

 Ο τουρκικής καταγωγής καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ και  αυστηρός επικριτής του Ερντογάν Ενές Καντέρ  επισκέφθηκε  τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Ο τουρκικής καταγωγής καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ και αυστηρός επικριτής του Ερντογάν Ενές Καντέρ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση υπογράμμισε ότι θέλει να συνεχίσει να μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δε με ενδιαφέρει τι κόμμα εκπροσωπεί κάποιος, πρέπει να νοιάζεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε στην Τουρκία, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, θρησκείας, έκφρασης, παρά μόνο διαμαρτυρία. Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι η γέφυρα του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά εξαιτίας του Ερντογάν είναι αδύνατον και ελπίζω ο τουρκικός λαός να μπορέσει να το δει αυτό» .

Ο. Καντέρ έδειξε ενδιαφέρον για το προσφυγικό ζήτημα και τόνισε πως οι Τούρκοι που φεύγουν εξαιτίας του καθεστώτος της Κυβέρνησης Ερντογάν και έρχονται στην Ελλάδα αισθάνονται την φιλευσπλαχνία των Ελλήνων περισσότερο από των συμπατριωτών τους".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ