«Περιαγωγή δίσκου» για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αύριο 14 Σεπτεμβρίου σε όλους τους ναούς της χώρας

 
«Περιαγωγή δίσκου» για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αύριο 14 Σεπτεμβρίου σε όλους τους ναούς της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ενημερώθηκε: 13/09/23 - 12:51

Την «περιαγωγή» δίσκου σε όλους τους ναούς της χώρας αύριο 14 Σεπτεμβρίου που (τιμάται η ‘Υψωσις του Τιμίου Σταυρού), αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους πλημμυρπαθείς της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που εστάλη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω των καταστροφών τις οποίες υπέστη η περιοχή της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, “η περιαγωγή του δίσκου (της 14ης Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών μας”.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:

«Το συλλεγησόμενον ποσόν παρακαλούμεν όπως κατατεθή εις τον υπ’ αριθ. 139/296027-31 Τραπεζικόν Λογαριασμόν της Εκκλησίας ημών παρά τη Εθνική Τραπέζη,

IBAN: GR 9401101390000013929602731

υπό την ένδειξιν «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ», προς ταχίστην α-ποστολήν αυτού εις τας εχούσας ανάγκην εμπεριστάτους Ιεράς Μητροπό-λεις της Θεσσαλίας».

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν γίνει και από τις μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών  οι οποίες εκτός της συγκέντρωσης βοήθειας έχουν δώσει στη δημοσιότητα τραπεζικούς λογαριασμούς για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ