Πόρισμα-σοκ για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων: Χρειάζεται ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη!

 
ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/09/22 - 23:31

Σοκ προκαλεί το πόρισμα της αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα θαύματα που δήθεν γίνονταν στο ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη για τον οποίο αναφέρει οτι χρειάζεται ψυχιατρική εξέταση. Το θέμα θα απασχολήσει τη Σύνοδο και αναμένεται η μικρή μοναστική κοινότητα η οποία έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ιερέα να μεταφερθεί σε παλιό ηγυχαστήριο στον Άγιο Δημήτριο.

Η έρευνα η οποία είχε διαταχθεί από τον Ιερώνυμο και και παρέμεινε στα συρτάρια τις Αρχιεπισκοπής  ολοκληρώθηκε το 2017 αποκαλύπτει  σωρεία παραβάσεων ,ενώ ο θαυματουργός σταυρός σύμφωνα και με τν τέως αρχιεπίσκοπο Κρήτης δεν είναι γνήσιος.

Σύμφωνα με το πόρισμα  που έφεραν στην επιφάνεια τα "Ellinika Hoaxes"  η ανάκριση διήρκησε τρία χρόνια, από το 2014 ως το 2017 με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις. Πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου Β’ και ανατέθηκε στον τότε Γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο

Η ανάκριση διήρκησε τρία χρόνια, από το 2014 ως το 2017 με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις. Πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου Β’ και ανατέθηκε στον τότε Γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Το κείμενο των Συμπερασμάτων περιέχει βαρύτατες κατηγορίες, και έχει ως εξής:

“Εν όψει όλων των ανωτέρω, ευσεβάστως προτείνω τα εξής:

1. Ίνα διερευνηθή διά ψυχιατρικών πραγματογνωμόνων η ικανότης του Πρεσβυτέρου Δημητρίου Λουπασάκη, Κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

2. Ίνα διερευνηθώσι περαιτέρω δικαστικώς αι κατά του Πρεσβυτέρου Δημητρίου Λουπασάκη του Γεωργίου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, απεσπασμένου εις το Ιερόν Αρχιεπισκοπικόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, κατηγορίαι επί:

α) αγυρτεία,

β) εμπροθέτω αλλοιώσει των υπό των Ιερών Κανόνων παραδεδομένων κατηγορία, ήτις διατυπούται τοιουτοτρόπως ένεκεν της πατρικής συναντιλήψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, μη επιθυμούντος την διατύπωσιν κατηγορίας επί ετεροδιδασκαλία και διαστροφή του Ορθοδόξου και Εκκλησιαστικού ήθους προς Κληρικόν της Κανονικής Δικαιοδοσίας Αυτού,

γ) απειθεία και καταφρονήσει του οικείου Επισκόπου, και δη των δι’ ειδικών εγγράφων και Εγκυκλίων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ περί της διοικήσεως των Ιερών Αρχιεπισκοπικών Παρεκκλησίων παρασχεθεισών οδηγιών,

δ) προσβολή του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου και εμπροθέτω βαρυτάτη αμελεία εις την περί την οικογένειαν του κατηγορουμένου φροντίδα,

ε) ηθική αυτουργία εις υπερορίους χειροτονίας τελεσθείσας ως τοιαύτας εν αγνοία των υπερορίως χειροτονούντων,

στ) ανυπακοή,

ζ) σφετερισμώ του υπουργήματος της Πνευματικής Πατρότητος,

η) συνομωσία, φατρία και τηρεία προς ανατροπήν της κρατούσης Εκκλησιαστικής και νομίμου τάξεως περί το Ιερόν Αρχιεπισκοπικόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, και δημιουργίαν Μοναστικής Αδελφότητος άνευ αδείας και ευλογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και

θ) δεινοτάτω σκανδαλισμώ της συνειδήσεως των πιστών.

3. Ίνα μετατραπή η κατηγορία επί υπεξαιρέσει κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν του Ιερού Χρήματος, εις κατηγορίαν επί παραβάσει ή κάλλιον υπερβάσει καθήκοντος διά νοσφίσεως εξουσίας, ως και επί απιστία περί την υπηρεσίαν τοιαύτην.

4. Ίνα απαλλαγή ο ως άνω Κατηγορούμενος Κληρικός οριστικώς των κατηγοριών επί: α) εξυβρίσει, άλλως σαπρολογία κατά Κληρικών και δη Επισκόπων, ως και λαικών, και β) συκοφαντία, άλλως ψευδολογία κατά Κληρικών και δη Επισκόπων, ως και λαικών.

5. Ίνα μη αναγνωρισθή τω κατηγορουμένω ουδέν ελαφρυντικόν, ως καθ’ υποτροπήν υποπίπτοντος εις τα αυτά αντικανονικά παραπτώματα, αποδεικνυόμενα διά προγενεστέρων εναντίον του διενεργηθεισών Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων, καθ’ α εκ του υπηρεσιακού του φακέλλου προκύπτει”.

Ας σημειωθεί ότι η πρώτη σχετική έρευνα της ιστοσελίδας χρονολογείται ήδη από τον Ιούνιο του 2018, όταν είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για “θαύματα”, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου είχε φθάσει ο “θαυματουργός” Τίμιος Σταυρός από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού. Τότε οι ρεπόρτεν είχαν εντοπίσει “ανάπηρο”, που έκανε καλά “ως εκ θαύματος” ο ιερέας, αλλά ο ανάπηρος είχε ομολογήσει ότι… περπατούσε και πριν.

Τον Απρίλιο του 2022 εντοπίσθηκε άλλη μια περίπτωση “θαύματος” που και εκεί αποδείχθηκε μαϊμού. Ενας άνδρας με σκλήρυνση κατά πλάκας που υποτίθεται ότι γιατρέφτηκε, δεν είδε στην πραγματικότητα καμία βελτίωση μετά το άγγιγμα του “θαυματουργού σταυρού” από τον Λουπασάκη.

Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια, ο ιερέας έχει ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι “ήρθε γκρουπ 53 ατόμων και θεραπεύτηκαν οι 50. Γιατί οι 3 δεν είχαν τίποτα”.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ από την έρευνα του ανακριτή προκύπτει “ἑτεροδιδασκαλίᾳ καί διαστροφῇ τοῦ Ὀρθοδόξου καί Ἐκκλησιαστικοῦ ἤθους” προτιμά μια πιο ήπια διατύπωση (“ἀλλοιώσει τῶν ὑπό τῶν Ἱερῶν Κανόνων παραδεδομένων”) κατόπιν επιθυμίας, όπως γράφει, του Αρχιεπισκόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ