Άκης Σακελλαρίου: Αισιόδοξα τα τελευταία νέα

 
Ακτίδα αισιοδοξίας για τον δημοφιλή ηθοποιό, Άκη Σακελλαρίου-Τα τελευταία νέα

Ενημερώθηκε: 02/08/18 - 21:42

Ακτίδα αισιοδοξίας για τον δημοφιλή ηθοποιό, Άκη Σακελλαρίου που εξακολουθεί όμως να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» διασωληνωμένος.

Πριν από λίγη ώρα και για πρώτη φορά οι γιατροί μίλησαν για οριακή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του κάτι που προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Άκη Σακελλαρίου που έχει προσβληθεί από το μικρόβιο της λεγεωνέλας, ενώ ανταποκρίνεται καλύτερα στην νέα φαρμακευτική αγωγή που του χορήγησαν οι έμπειροι γιατροί του «Σωτηρία».

Ακόμα και πολίτες έχουν κατακλύσει το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου, ρωτώντας για την κατάσταση του Άκη Σακελλαρίου και εκφράζοντας τις ευχές τους.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι είναι η λεγεωνέλλωση

Το ΚΕΕΛΠΝΟ με την σειρά του, ενημερώνει ότι η λεγεωνέλλωση είναι μία οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, που προκαλείται από τα βακτηρίδια του γένους Legionella και εμφανίζεται με δύο μορφές:

- τον πυρετό Pontiac, που αποτελεί αυτοπεριοριζόμενη λοίμωξη που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή και

νόσο των λεγεωναρίων

- τη , που εκδηλώνεται κυρίως ως πνευμονία και είναι δυνητικά θανατηφόρος σε 5-30% των κρουσμάτων περίπου.

Η λεγιονέλλα είναι ένα βακτηρίδιο ευρέως διαδεδομένο στη φύση, που απαντάται στο υδάτινο περιβάλλον και δύναται να αποικίσει όλα τα συστήματα ύδρευσης, τόσο το δίκτυο παροχής θερμού όσο το δίκτυο παροχής κρύου νερού (ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού παρουσιάζονται στο δίκτυο διανομής νερού σε θερμοκρασίες από 20C - 50C). Η μετάδοση της νόσου γίνεται με εισπνοή του βακτηριδίου, όταν νερό που είναι μολυσμένο διασκορπίζεται στον αέρα υπό μορφή σταγονιδίων (αεροζόλ, ντους).

Για την πρόληψη εμφάνισης της νόσου απαιτείται η συστηματική λήψη κατάλληλων μέτρων για τη σωστή λειτουργία των υδραυλικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων με υδρόψυκτους πύργους ψύξης, ιδιαίτερα σε χώρους όπως ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, υδάτινα πάρκα, νοσοκομεία, ιαματικά λουτρά, κρουαζιερόπλοια, αλλά και η αποφυγή δημιουργίας εστίας μόλυνσης στα σημεία των δικτύων όπου παρατηρείται συχνή αυξομείωση της θερμοκρασίας και εμφανίζονται εναποθέσεις αλάτων και ξένων σωμάτων γενικότερα.

Η νόσος των λεγεωναρίων δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ούτε μέσω της χρήσης οικιακών κλιματιστικών ή κλιματιστικών αυτοκινήτων που διαθέτουν αερόψυκτο σύστημα. Η συνήθης θεραπεία περιλαμβάνει την ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών.