Αλεξανδρούπολη: Απολύθηκε οριστικά γιατρός που έλαβε φακελάκι

Αλεξανδρούπολη: Απολύθηκε οριστικά γιατρός που έλαβε φακελάκι
Ενημερώθηκε: 07/02/19 - 21:12

Το Καντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ, αποφάσισε την οριστική απόλυση του πανεπιστημιακού γιατρού, ειδικότητας ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση είδε το «φως» της δημοσιότητας τον Μάιο του 2016, μετά την  «επ' αυτοφώρω σύλληψη» του γιατρού με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή», όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του νοσοκομείου, που παρέπεμψε την υπόθεση στο πειθαρχικό.

Σχετικά με το περιστατικό ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ασθενής που κατήγγειλε το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας. Ουδείς φόβος υπάρχει για όποιον κάνει καταγγελία. Υπάρχουν πολλοί άξιοι επιστήμονες που είναι εξαιρετικά τίμιοι.

Τόσο η διοίκηση του ΠΓΝΕ, όσο και το υπουργείο Υγείας, εγγυώνται την ασφαλή αντιμετώπιση -από άλλους γιατρούς του ίδιου ή άλλου νοσοκομείου- των ασθενών που καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού γιατρών του νοσοκομείου.

Σε όλα τα περιστατικά χρηματισμού η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Μη νομίζει κανείς ότι θα ξεφύγει, θα οδηγείται σε απόλυση».