Ανασχηματισμός: Τελευταίες πληροφορίες - Ποιοι “γαλάζιοι” και “πράσινοι” συζητούν συμμετοχή στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Τελευταίες πληροφορίες - Ποιοι “γαλάζιοι” και “πράσινοι” συζητούν συμμετοχή στην κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 28/08/18 - 14:52
του Σπύρου Παπαδάκη

Με νιότη, άρωμα γυναίκας και σε αποχρώσεις “γαλάζιου”και “πράσινου” αναμένεται ο τελευταίος - πριν τις εκλογές - ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ανακατεύει την τράπουλα για τα καλά και θέλει να περάσει, πριν ανέβει στη ΔΕΘ, το μήνυμα της ενότητας και της απόλυτης κυβερνητικής διεύρυνσης. 

Νέα πρόσωπα, μικροί σε ηλικία, πετυχημένοι στα πόστα τους...

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρόυν πως το εγχείρημα Αχτσιόγλου εστέφθει με επιτυχία και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ακολουθήσει την ίδια συνταγή με νέα σε ηλικία πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά στην πολιτική σκηνή και στην εικόνα της αριστεράς, με στελέχη που έγιναν γνωστά το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  και είναι απόλυτα πιστοί στον πρωθυπουργό.

Τα ονόματα αυτά για το νέο κυβερνητικό σχήμα - είτε σαν νέα πρόσωπα είτε σαν αναβάθμιση αυτών που μετέχουν ήδη σ’ αυτό – είναι των Ζαχαριάδη  Σβίγκου, Νοτοπούλου, Στάϊκου, Μπουρνούς, Χαρίτση και Ορέστη Σχοινά.

Ήδη από τον προηγούμενο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός έχει τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά εκπροσώπους της γενιάς των σαραντάρηδων,όπως τον Δημήτρη Λιάκο, την Εφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση.

Με “γαλάζιο” κουστούμι και άρωμα γυναίκας...

Η κα Παπακώστα είχε ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αντ ' αυτού όμως συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με  τον Πάνο Καμμένο.

Η πρώην Υπουργός της ΝΔ προσήλθε στη συνάντηση ως επικεφαλής του Ν.Ε.Ο. σηματοδοτώντας και το πλαίσιο της συνεργασίας τους...

 Στις δηλώσεις τόσο της ίδιας όσο και του κ. Καμμένου φαίνεται πως θα δούμε το όνομα της Κατερίνας Παπακώστα να φιγουράρει σε γνώριμο προς αυτήν υπουργείο:

«Διερευνήσαμε τη δυνατότητα να συγκλίνουμε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού. Με θεσμικό τρόπο, προέρχεται από ίδια ιδεολογική μήτρα η δυνατότητα να διερευνήσουμε, που προγραμματικά μπορούμε να συγκλίνουμε ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού που έκανε μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να ανταποκριθούν στο εθνικό κάλεσμα. Η σημερινή συνάντηση αυτό σηματοδοτεί δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθεί το μείζον αγαθό που είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της χώρας που πρέπει να σταθεί όρθια. Αυτή τη διερεύνηση κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος δήλωσε: “Ξεκινά μία διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε σε μία προγραμματική σύγκλιση. Ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε μία εθνική προσπάθεια. Με την Κατερίνα Παπακώστα ασχέτως τι θα γίνει στο μέλλον μας ενώνει ένα κοινό παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και συνέπεια. Εμείς δεν αλλάξαμε, οι άλλοι αλλάξανε”, κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανθρωπος της αγοράς και του επιχειρείν δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε ένα υπουργικό συμβούλιο μόνο και μόνο για τον υπουργικό θώκο. Οι πληροφορίες που έχει το “thepressroom.gr” αναφέρουν πως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος θα πει το πολυπόθητο για το Μέγαρο Μαξίμου, “ναι” μόνο αν αναλάβει χαρτοφυλάκιο που θα έχει να κάνει με το αντικείμενό του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει σχεδόν αποφασίσει να επαναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου που θα είναι τελείως ανεξάρτητο με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μίχαλο...

Ο διακαής πόθος του Αλέξη Τσίπρα είναι ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Κυβερνητικές πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές μαζί του, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο ή από το περιβάλλον του.

Οι “πράσινες” εφεδρείες...

Σε προχωρημένες συζητήσεις στα όρια της συμφωνίας βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, με την Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου και την Λούκα Κατσέλη από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Ραγκούση.