Απεργία 14/12/2017: Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία 14/12/2017: Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ενημερώθηκε: 13/12/17 - 08:52

Απεργία 14/12/2017: Σε απεργιακό κλοιό αύριο Πέμπτη 14/12/2017 η χώρα με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ να καλουν σε γενικό μπλακ άουτ ενάντια στην φτώχεια, στην υπερφορολόγηση και στην περιστολή του δικαιώματος στην απεργία. 

Mετ΄ εμποδίων θα μετακινηθεί αύριο, Πέμπτη, το επιβατικό κοινό εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. με κεντρικό σύνθημα «Φτώχεια, φόροι, ανεργία... το τερματίσατε».

Συγκεκριμένα:

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 09:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 16:00 λόγω των στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα εκτελεστούν σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Την Πέμπτη, αναστέλλονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου της», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέλος, δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις της Olympic Air λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Olympic Air ή να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώλησης λιγνιτικών μονάδων.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ενώ αναμένεται να υπολειτουργήσει συνολικά ο δημόσιος τομέας.

Συγκεντρώσεις

Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος με βασικό σύνθημα «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ». Νωρίτερα στις 10:30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για  αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της Πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.