Απίστευτο: Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν θα οργανώσει πορεία για τα Δωδεκάνησα

Απίστευτο: Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν θα οργανώσει πορεία για τα Δωδεκάνησα
Ενημερώθηκε: 31/08/20 - 10:57

Δεν έχει προηγούμενο η πρόκληση των Τούρκων πολιτικών. Μετά από τη διαρκώς αδιάλλακτη στάση της τουρκικής κυβέρνησης στην Αντολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοίνωσε πως θα οργανώσει πορεία για τα Δωδεκάνησα!

Η δήλωση αυτή έχει μεγάλη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι γίνεται από τον κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί εξέφρασε αλυτρωτικές διαθέσεις για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίο και δήλωσε:

"Τα Δωδεκάνησα πάρθηκαν από το χέρι μας με άδικο τρόπο. Το καθεστώς τους θα πρέπει να επανεξεταστεί. Η Τουρκία έχει δικαιώματα, έχει λόγο, έχει αναμνήσεις έχει στοιχεία που δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Το να αποποιηθούμε τα δικαιώματα μας που έχουμε στα Δωδεκάνησα, θα είναι ενάντια στο εθνικό πνεύμα της εποχής".

Ο εθνικιστής ηγέτης, πρόσθεσε πως: "Στόχος μας είναι τον 9ο μήνα και στις 9 η ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να πραγματοποιήσουμε μία αποφασιστική πορεία στη Σμύρνη, εκεί όπου πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα, να υπάρχουν 12 ομάδες που θα εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα με 81 άτομα σε κάθε ομάδα και να κάνουμε μια πορεία για την ανεξαρτησία και την αποφασιστικότητα".

Θα ήταν γραφικοί, εάν δεν ήταν επικίνδυνοι...

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ