Απίστευτος Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει σε όλες τις περιοχές που είχε επεκταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία!!! 

Απίστευτος Ερντογάν: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει σε όλες τις περιοχές που είχε επεκταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία!!! 
Ενημερώθηκε: 16/10/20 - 12:29

Σουλτανική... ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του την Πέμπτη, στην τελετή έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021, όπου όπου λίγο ούτε πολύ είπε πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει σε όλες τις περιοχές τις οποίες είχε επεκταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία!!! 

Στην ομιλία του εξήγησε το όραμά του. «Κάποιοι μας λένε “μην επεκτείνεστε”. Μα υπάρχει βία! Στη Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να μη μιλάμε. Στη Συρία, στα 911 χλμ. των συνόρων μας, υπάρχει βία. Τι να κάνουμε να σωπάσουμε; Aπό την άλλη, στη Σομαλία υπάρχει βία. Στο Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία ασκεί βία. Eμείς δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι… Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη, που μας έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δεν σταματάμε και θα προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει». Έτσι δικαιολόγησε την παρεμβατικότητα της Τουρκίας σε άλλες περιοχές!!!

Η μεγάλη και ισχυρή Τουρκία και το γεωτρύπανο 

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος στη σύσκεψη με τα στελέχη του κόμματός του αποκάλυψε πως ο ίδιος θεώρησε πως η διαμεσολάβηση της Γερμανίας έδινε χρόνο στην Ελλάδα να πάρει «ανάσα» για να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Ανέφερε πως «η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να μεσολαβήσουν (σ.σ. στα ελληνοτουρκικά). Επιχείρησαν να δώσουν ευκαιρία για να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα. Το αντιληφθήκαμε νωρίς. Η Τουρκία σήμερα είναι σε ισχυρή θέση. Στην Ανατ. Μεσόγειο βρισκόμαστε στο σημείο όπου επιθυμούμε».

Ο Ερντογάν για το ερευνητικό σκάφος που συνεχίζει την πορεία του στην Ανατ. Μεσόγειο ανέφερε πως «η επιστροφή του “Ορούτς Ρέις” δείχνει τη δύναμή μας. Αν δεν είχε επιστρέψει το “Ορούτς Ρέις” θα είχαμε χάσει όσα είχαμε. Η Τουρκία σήμερα είναι μια χώρα που έχει λόγο στην Ανατ. Μεσόγειο, στο Αζερμπαϊτζάν, στην Αρμενία και στη Συρία, και είμαστε σε ισχυρή θέση. Νόμιζαν πως θα σιωπούμε. Αλλά δεν έγινε αυτό που ήθελαν».

Στην Ανατ. Μεσόγειο εμφανίστηκε ξαφνικά το τουρκικό γεωτρύπανο «Κανουνί», νοτίως της Ρόδου, με κατεύθυνση το λιμάνι Χαϊντάρμπασα της Κωνσταντινούπολης. Στην Αγκυρα, όμως, το βασικό ερώτημα που προέκυψε είναι το επόμενο ταξίδι του «Γιαβούζ», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Tάσουτζου στις νότιες ακτές της Τουρκίας. O Ερντογάν ανακοίνωσε πως μετά τα έργα της συντήρησής του θα επιστρέψει για γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο. Μέχρι το τελευταίο του ταξίδι το «Γιαβούζ» έκανε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αφού είχαν προηγηθεί έρευνες των σεισμογραφικών σκαφών. Μέχρι και αργά το βράδυ κανένας δεν μπορούσε να αποκλείσει το γεωτρύπανο να κατευθυνθεί σε περιοχές όπου ταξίδεψε πρόσφατα το «Ορούτς Ρέις».