Από απόσταση ενάμιση μέτρου εκτέλεσαν τον Μ. Ζαφειρόπουλο - Ποια στοιχεία έχει η Αστυνομία

Από απόσταση ενάμιση μέτρου εκτέλεσαν τον Μ. Ζαφειρόπολο - Ποια στοιχεία έχει η Αστυνομία
Ενημερώθηκε: 13/10/17 - 14:11

Σιγά σιγά συγκεντρώνει τα στοιχεία για τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου η Ασφάλεια προκειμένου να φτάσει στους δολοφόνους. Έχουν ήδη μια πρώτη κατάθεση από το συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου , πλάνα από τις κινήσεις των δολοφόνων - κάμερα τράπεζας τους κατέγραψε λίγο πριν μπουν στο γραφείο και μια δεύτερη κάμερα αμέσως μετά τη δολοφονία.

Εκτός από τα πρόσωπα των δολοφόνων - σπάνιο στις δολοφονίες - τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση δείχνουν ότι Μ. Ζαφειρόπουλος πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών η βολίδα του οποίου του τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. 

Μια σφαίρα στο στήθος. Μια και μόνη βολίδα σε σημείο όπου το θύμα δεν είχε καμία ελπίδα να ζήσει.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία, από την ιατροδικαστική εξέταση χωρίς όμως προς το παρόν να έχει γίνει η νεκροτομή στο πτώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το γεγονός ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους ζωντανό μάρτυρα αλλά και το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρθηκαν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους δείχνει ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας.

Πρώτον διότι δεν κινούνται στην Ελλάδα και δεύτερον, διότι φαίνεται πως εδώ δεν έχουν ποινικό παρελθόν, είναι δηλαδή “άγνωστοι”. Όλα δείχνουν πως προκειται για επαγγελματιες που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν τα εξής: 

-Οι δράστες ήταν αλλοδαποί καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ηλικίας γύρω στα 35. 

-Δεν φορούσαν κουκούλες καθώς πήγαν σε προγραμματισμένο ραντεβού και δεν έστησαν καρτέρι για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο. Δεν φορούσαν γάντια και άφησαν πίσω δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι, εξετάζεται αν ήταν σεσημασμένοι.

Οι αστυνομικοί, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν αν οι δύο άνδρες πήγαν στο γραφείο της Ασκληπιού με σκοπό να εκτελέσουν τον δικηγόρο ή πάνω στη συζήτηση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και όταν χάθηκε ο έλεγχος και η ψυχραιμία, ο ένας από τους δύο «πελάτες» έβγαλε το πιστόλι και τον εκτέλεσε με μια σφαίρα στο στήθος.

-Δεν έχει εξακριβωθεί ο τρόπος που πήγαν και έφυγαν από το γραφείο, γι' αυτό και εξετάζονται όλες οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων για ανεύρεση οπτικού υλικού. Απέναντι από το γραφείο υπάρχει κατάστημα μεγάλης τράπεζας που διαθέτει κάμερες και έτσι το υλικό έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αναλυτών  της Ασφάλειας. 

-Εξετάζονται τα τηλέφωνα του Ζαφειρόπουλου προκειμένου οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών να έχουν την ακτινογραφία των τελευταίων κινήσεων του. Με ποιους μιλούσε, τι συναντήσεις έκανε και ποιους θα έβλεπε εκείνη την ημέρα. 

-Η ύπαρξη του συνεργάτη – αυτόπτη μάρτυρα αποτελεί ένα στοιχείο που μπορεί να είναι καθοριστικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ. Φαίνεται όμως πως οι δράστες παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο, πριν γίνει το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, όταν τους άνοιξε ο δικηγόρος και ανέβηκαν στο γραφείο, περίμεναν λίγο στον προθάλαμο πριν συναντηθούν μαζί του και με τον συνεργάτη του και ύστερα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων. Στην συνέχεια, ζήτησαν από τον 32χρονο να τους αφήσει μόνους και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έφυγαν.

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επίσης θεωρούν πως έχουν αφήσει πολλά ίχνη.

Ο συνεργάτης του κ. Ζαφειρόπουλου σήμερα αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση .Οι αστυνομικοί θα επιμείνουν στη λεπτομέρεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο μυστηριωδών ατόμων ενώ οι αναλυτές θα ζητήσουν και τους φακέλους των υποθέσεων που χειριζόταν το τελευταίο διάστημα το θύμα με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς. 

Δεν βρέθηκε κάλυκας   

Οι αστυνομικοί  που έφθασαν στο σημείο, δεν βρήκαν τον κάλυκα και έτσι εκτιμούν πως είτε οι δράστες χρησιμοποίησαν περίστροφο που δεν αποβάλλει τον κάλυκα, είτε πιστόλι και φρόντισαν πριν φύγουν να τον μαζέψουν για να μην αφήσουν πίσω τους κανένα στοιχείο.

Ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή, θα βγάλει από το στήθος του θύματος τη βολίδα και αυτή θα σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο από το οποίο προέρχεται είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες. 

Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους πλήθος στοιχείων, κάτι που τους κάνει αισιόδοξους ότι σύντομα θα λύσουν τον γρίφο της άγριας δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δολοφονική επίθεση στον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Χωρίς δικηγόρους για μία εβδομάδα

Ποιες πολύκροτες υποθέσεις είχε χειριστεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Κ. Τζαβάρας: Το χέρι των δολοφόνων του Μ. Ζαφειρόπουλου όπλισε ο ξεπεσμός της ποιότητας του δημόσιου βίου

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Τον δολοφόνησαν μία εβδομάδα μετά τα γενέθλια του...