«Άσπρισε» η Ελλάδα: Χιονίζει ακατάπαυστα - Ποιες περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά; (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

«Άσπρισε» η Ελλάδα: Χιονίζει ακατάπαυστα - Ποιες περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά; (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 22/12/17 - 02:21

Στα λευκά «ντύθηκαν» πολλές περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα να... ασπρίσει όλη η χώρα, καθώς συνεχίζει να χιονίζει- δίχως να έχει σταματήσει.

Τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία μάλιστα έκαναν την εμφάνισή τους αφού σε ορεινές περιοχές απαραίτητες είναι οι αλυσίδες. Από το μεσημέρι η χιονόπτωση πύκνωσε, ενώ σε αρκετές περιοχές έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στα λευκά και η Αττική, με το χιόνι να σκεπάζει την Πάρνηθα, αφού από χθες το βράδυ ξεκίνησε να χιονίζει. Σε πολλά σημεία της χώρας η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων με την Τροχαία να εκδίδει προειδοποίηση.

Φθιώτιδα

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να γίνονται ορατά τα προβλήματα. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή την ώρα, άνθρωποι και μηχανήματα δίνουν μάχη στην περιοχή του Μαρτίνου για να κρατηθεί ανοιχτός ο εθνικός δρόμος. Τόσο οι δήμοι, όσο και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δεκάδες μηχανήματα στο δρόμο, προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς, ενώ έχουν μισθώσει και πολλά ιδιωτικά μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν το έντονο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη περιοχή.

Αγρίνιο

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της χιονόπτωσης. Ειδικότερα, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην εθνική οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από το 21ο χιλιόμετρο, έως και το 50ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. 

Ορεινή Κορινθία 

Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής επαρχιακές οδούς:

*Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
*Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
*Δερβενίου-Γκούρας, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
*Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Κιάτου-Γκούρας, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάζονται συνεχώς, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Λάρισα 

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού, όμως, έπεσαν και στη Λάρισα. Τα ορεινά έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Λάρισας. Oι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα onlarissa είναι από το Λιβάδι Ελασσόνας,που ήδη έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε χωριά του Κισσάβου.

Χαλκιδική

Ολόλευκη ήταν σήμερα η παραλία στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής, η οποία καλύφθηκε από χιόνι προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες σε κατοίκους και περαστικούς. Το χιόνι το έστρωσε για τα καλά σε όλο το μήκος της παραλίας φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι το κύμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή χιονόπτωση ήταν απρόσμενη καθώς η ΕΜΥ δεν είχε προβλέψει χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, πολλώ δε μάλλον σε παραθαλάσσιες περιοχές.

«Άσπρισε» η Ελλάδα: Χιονίζει ακατάπαυστα - Ποιες περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά; (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)