Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από την Εταιρεία Κτιριακών Υποδομών του Δημοσίου

 
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που δεν εξερράγη εντοπίστηκε έξω από την Εταιρεία Κτιριακών Υποδομών του Δημοσίου

Ενημερώθηκε: 31/01/17 - 13:57

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που απέτυχε να εκραγεί, εντοπίστηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι σε κουτί που κρίθηκε ύποπτο από τον φύλακα, έξω από τις εγκαταστάσεις των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., του Δημοσίου, επί της οδού Φαβιέρου 30, στο Μεταξουργείο.

Αμέσως κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που διαπίστωσε ότι εντός του κουτιού υπήρχε ένα γκαζάκι, ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και σπίρτα που είχαν καεί χωρίς να προκαλέσουν όμως ανάφλεξη και έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο οποίος παρελήφθη και θα εξεταστεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.), που δημιουργήθηκε μετά την ένωση των οργανισμών που προϋπήρχαν, ΟΣΚ κλπ. Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα της εμπρηστικής επίθεσης.