«Βάλτε φωτιά με μπουκάλες» - Αποκαλυπτικός διάλογος του τρομοκράτη με τον «εγκέφαλο» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
τρ

Ενημερώθηκε: 29/03/23 - 22:23

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τις συλλήψεις των δύο τρομοκρατών που ήταν έτοιμοι να αιματοκυλίσουν το εστιατόριο - συναγωγή στου Ψυρρή.

Oι αναλυτές της Εθνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών προχώρησαν την αποκωδικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των συνομιλιών μεταξύ του Πακιστανού αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης από την Τεχεράνη και του επικεφαλής του πυρήνα στην Αθήνα.

Από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», οι αναλυτές έχουν καταφέρει να έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών, μέσω των εφαρμογών που πραγματοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, και να ακτινογραφήσουν τα σχέδια τους. Το protothema.gr αποκαλύπτει συγκλονιστικές συνομιλίες του Πακιστανού αρχηγού που βρίσκεται στην Τεχεράνη με τον Χαϊντέρ, αρχηγό του πυρήνα της Αθήνας. Ο αρχηγός του δίνει σαφείς οδηγίες.

Αναλυτικά ο διάλογός τους:

30χρονος-Αρχηγός: Στο εστιατόριο μπορεί να το κάνεις και με μπουκάλες μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει όταν βρείτε ευκαιρία.

27χρονος: Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 - 50 άτομα.

30χρονος-Αρχηγός: Γι' αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;

27χρονος: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

30χρονος-Αρχηγός: Ότι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες.

Ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ο Πακιστανός αρχηγός στην Τεχεράνη ζητά από τον ομοεθνή του στην Αθήνα να βρει όπλα. Ο Χαϊντέρ του λέει ότι στη Ζάκυνθο δεν μπορεί να βρει, όμως υπάρχει ένας σύνδεσμος σε άλλο νησί ο οποίος μπορεί να τον προμηθεύσει με τρία όπλα. Σε άλλες συνομιλίες ο αρχηγός ζητά από το Χαϊντέρ να κατοπτεύσει τους χώρους και τους στόχους και να του στείλει φωτογραφίες.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προκύψει ότι οι δύο συλληφθέντες ισλαμιστές Σιίτες που ζούσαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο είχαν πάρει εντολές από έναν 30χρονο Πακιστανό από την Τεχεράνη - αρχηγός του δικτύου - να επιτεθούν με όπλα και συγκεκριμένα την ώρα που στο εστιατόριο θα υπήρχαν περισσότερα από 50 άτομα. Μάλιστα για κάθε άτομο που θα «γάζωναν» - είτε νεκρό, είτε τραυματία - θα έπαιρναν 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ εξετάζει σε ποιο βαθμό είχαν καταφέρει οι δυο τρομοκράτες να έρθουν σε επαφή με δίκτυα ποινικών από τον ελληνικό υπόκοσμο προκειμένου να παραλάβουν βαρύ οπλισμό.

Εν τω μεταξυ τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών οι οποίοι εμπλέκονται στο δίκτυο τρομοκρατίας που προετοίμαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή της Αθήνας, και εν τέλει εξάρθρωσε η ΕΥΠ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο 27χρονος Χαϊντέρ, που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσεΐν, που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη, είναι οι δύο άνδρες που κρατούνται από τις αρχές.

Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν παράνομα τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Λακωνία

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-1
Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-2
Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-3
Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-4

Ο 29χρονος Χουσεΐν

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-6
Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-7
Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ (εικόνες)-8
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ