Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δε δείχνουν χρήση ουσιών οι τοξικολογικές της Γεωργίας

 
Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δε δείχνουν χρήση ουσιών οι τοξικολογικές της Γεωργίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενημερώθηκε: 01/02/22 - 17:21

Δε βρέθηκε καμία φαρμακευτική ή παράνομη ουσία στον οργανισμό της 24χρονης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στα χέρια την 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε σήμερα πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και ενημερώθηκε η ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που εστάλησαν χθες (31.01.2022) στο ΑΠΘ από την Ελβετία, έδειξαν ότι υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης Γεωργίας βρέθηκαν χαμηλά επίπεδα αλκοόλ, ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Τεχνικός σύμβουλος 24χρονης: «Θα ζητήσουμε αντιδείγμα»

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Γαλεντέρης.

«Αναφέρει ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία»

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».