Βίντεο από τη ..δράση των αντεξουσιαστών στο Μαρούσι

Βίντεο από τη ..δράση των αντεξουσιαστών στο Μαρούσι
Ενημερώθηκε: 22/12/19 - 22:46

Συμπλοκές αστυνομικών με αναρχικούς στην περιοχή του σταθμού ΗΣΑΠ στο Μαρούσι την ώρα που ο κόσμος έκανε αμέριμνος τη βόλτα του στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατέκλυσαν τον χώρο.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται αντιεξουσιαστής να τρέχει να χτυπήσει  ένα άτομο. 

Αισίως,  παρεμβαίνει άμεσα άντρας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ο αντιεξουσιαστής. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί υποχωρούν για να εμφανιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών με πυροσβεστήρες, τραπέζια και λοστούς που επιτίθενται κατά των ΜΑΤ.

Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τις πρώτες πληροφορίες, να αναφέρουν ότι στο βίντεο απεικονίζεται ένας ηλικιωμένος πολίτης. Ωστόσο,  αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πρόκειται για αστυνομικό, που συντόνιζε την επιχείρηση. 

Δείτε το βίντεο

Φωτογραφίες και βίντεο καταγράφουν τις στιγμές πανικού που έζησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (22.12.2019) στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, λόγω εορταστικού ωραρίου.

Νωρίτερα οι αναρχικοί προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησαν στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κατάληψη από το 2010. Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επανακατάληψη.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν επί των οδών Διονύσου και Θησέως, πετώντας τρικάκια στους δρόμους, στη συνέχεια κινήθηκαν προς το υποκατάστημα τράπεζας, όπου έγραψαν συνθήματα, ενώ αργότερα κόλλησαν και μία αφίσα με ευχές για το 2020, σημειώνοντας ότι η έπαυλη θα μείνει υπό κατάληψη.