Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αεροσκάφος προσγειώνεται χωρίς τους μπροστινούς τροχούς

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αεροσκάφος προσγειώνεται χωρίς τους μπροστινούς τροχούς
Ενημερώθηκε: 13/05/19 - 07:25

Χάρη στις ικανότητες του πιλότου κατάφερε να προσγειωθεί αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 82 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα, χωρίς κανείς να τραυματιστεί.

Το αεροσκάφους της Embraer 190 εκτελούσε την πτήση UB-103 των Myanmar National Airlines. Την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο ο κυβερνήτης επιχείρησε να κατεβάσει τους μπροστινούς τροχούς μέσω του αυτόματου συστήματος. Χωρίς αποτέλεσμα όμως… Ξαναπροσπάθησε μέσω του χειροκίνητου συστήματος, επίσης χωρίς αποτέλεσμα, και τότε αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

«Προσπάθησε δύο φορές και πέρασε δύο φορές πάνω από το αεροδρόμιο ζητώντας από τον πύργο ελέγχου να του πει αν οι μπροστινοί τροχοί είχαν αναπτυχθεί» εξήγησε ο αξιωματούχος που απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικό λάθος.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η παράτολμη προσπάθεια του πιλότου, ενώ σε δεύτερο βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους διακρίνουμε την ανησυχία που επικράτησε ανάμεσα στους επιβάτες κατά την αναγκαστική προσγείωση.

Από την πλευρά της η Embraer ανακοίνωσε ότι «θα προσφέρουμε κάθε συνεργασία στις αρχές προκειμένου να βοηθήσουμε στην έρευνα για το περιστατικό».