Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/7) σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Αλυκή Βοιωτίας, στον Κορινθιακό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη από αέρος και εδάφους για την πλήρη κατάσβεση διάσπαρτων εστιών.
Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους και παραθεριστές, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν άρον άρον τα σπίτια μετά και το δεύτερο μήνυμα του 112, που καλούσε σε εκκένωση της Αλυκής.
Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα προς τον Άγιο Νικόλαο, γεγονός που προκάλεσε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Γιώργο Ντασιώτη, «η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, ωστόσο μας απασχολούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις».
Μετά την αποστολή του πρώτου μηνύματος από το 112, ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες, ενώ το Λιμεναρχείο είχε μεταφέρει σκάφη στην παραλιακή ζώνη προκειμένου να συνδράμουν σε πιθανή απομάκρυνση πληθυσμού. Όπως ανέφερε ο κ. Ντασιώτης, «ακυρώσαμε τελικά αυτή την κίνηση, αφού δεν υπήρξε ανάγκη εκκένωσης από θαλάσσης».

«Προλάβαμε τα χειρότερα» δήλωσε από την πλευρά του, νωρίτερα, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ο οποίος βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Αλυκής Βοιωτίας, όπου μαίνεται η πυρκαγιά.
«Η φωτιά κινήθηκε απειλητικά προς τον οικισμό της Αλυκής, αλλά η άμεση παρέμβαση των εναέριων μέσων απέτρεψε την εξάπλωσή της προς τα σπίτια», ανέφερε ο κ. Αναστασίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του οικισμού, καθώς -όπως δήλωσε- «οι άνεμοι έχουν αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που δεν επιτρέπει στη φωτιά να κινηθεί προς κατοικημένη περιοχή».
Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με χαμηλή ένταση, 3 έως 4 μποφόρ», προσφέροντας έτσι ένα μικρό πλεονέκτημα στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Αλυκή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, υποστηριζόμενοι από 18 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Πηγή: enikos.gr