Το Βόρειο Αιγαίο βάζει σήμερα (22/1) «λουκέτο»: Γενική απεργία για το ματαναστευτικό

Το Βόρειο Αιγαίο βάζει σήμερα (22/1) «λουκέτο»: Γενική απεργία για το ματαναστευτικό
Ενημερώθηκε: 22/01/20 - 00:31

Γενική απεργία, γίνεται σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε ενδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου την Τετάρτη, κατεβαίνουν στους δρόμους με αίτημα την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα  και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Δήμαρχοι και πολίτες αντιδρούν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων. Παράλληλα, ζητούν μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να προωθηθούν.

Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες των περισσότερων δήμων του Βορείου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Αύριο, Πέμπτη (23/01) οι δήμαρχοι του όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου) θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.