Βρέφος στην Κέρκυρα: Δεν προήλθε από το γάλα ο θάνατός του λέει ο ιατροδικαστής

Βρέφος στην Κέρκυρα: Δεν προήλθε από το γάλα ο θάνατός του λέει ο ιατροδικαστής
Ενημερώθηκε: 22/08/20 - 17:51

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ιατροδικαστική εξέταση στο 4 μηνών μωράκι, το οποίο βρέθηκε νεκρό την Παρασκευή το πρωί σε ξενοδοχείο στον Άη Γιώργη Αργυράδων, στην Κέρκυρα.

Η μητέρα του, 30 ετών, νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας σε κατάσταση σοκ, αφού προσπάθησε να πέσει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, μόλις συνειδητοποίησε ότι το μωρό της ήταν νεκρό.

Ο ιατροδικαστής, Γιάννης Αϊβατίδης, αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα "πνιγμονής από σίτιση", πράγμα που, όπως είπε, διερεύνησε με επιμέλεια, διότι είχε δημοσιευτεί η πληροφορία ότι η μητέρα το τάισε και το άφησε με το μπιμπερό στο στόμα όλη τη νύχτα. Ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε κανένα απολύτως εύρημα που να επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία.

Επιπλέον, ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε τεστ κορονοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό, και για λόγους διερεύνησης της αιτίας θανάτου αλλά και διότι επιβάλλεται από το διεθνές πρωτόκολλο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο επαναπατρισμός της σωρού.

Η ιατροδικαστική εξέταση εντόπισε έντονη "υποξυγοναιμία" δηλαδή έντονα μειωμένη, προθανάτια οξυγόνωση του αίματος και "άνοση νυχιών". Αυτό το εύρημα οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου του βρέφους είναι το λεγόμενο "σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου" που σχετίζεται με την θέση του ύπνου του μωρού και το οποίο συναντάται συχνότερα στα αγόρια.

Αν δηλαδή το παιδάκι είχε τοποθετηθεί μπρούμητα στο κρεβάτι και μάλιστα αν το κρεβάτι ήταν μαλακό, τότε είναι πιθανόν να μην ανέπνεε σωστά. Ο κος Αϊβατίδης αποκλείει την πιθανότητα της εγκληματικής ενέργειας διότι όπως εξήγησε, η έλλειψη οξυγόνου στο αίμα δεν συνδυάζεται με άλλες ενδείξεις, όπως πχ στα σπλάχνα του μωρού.

Τέλος ύστερα από ενδελεχή έρευνα, διαπίστωσε ότι το μωρό δεν είχε απολύτως καμία ένδειξη κακώσεων στο σώμα του, εκτός από τις εργώδεις μεταθανάτιες προσπάθειες αναζωογόνησής του, από τη μητέρα του και τη φίλη της, καθώς τυχαίνει να είναι νοσηλεύτριες. Οι προσπάθειες αυτές αναζωογόνησης του βρέφους, υπήρξαν και από το γιατρό που προσέτρεξε στο ξενοδοχείο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ