Δήμος Χίου: «Όχι» στην επέκταση του Hot Spot στο νησί!

Δήμος Χίου: «Όχι» στην επέκταση του Hot Spot στο νησί!
Ενημερώθηκε: 26/01/18 - 17:44

Δήμος Χίου: «Όχι» στην επέκταση του Hot Spot στο νησί λέει ο δήμος και προσφεύγει στο ΣτΕ για να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή η υπουργική απόφαση με την οποία παρέχεται άδεια χοροθέτησης και κατασκευής κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης (Hot Spot) στο παλαιό εργοστάσιο της Β Ι.ΑΛ.

Με την σημερινή αίτησή του ο Δήμος ζητεί να «παγώσει» προσωρινά, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 30.11.2017 κοινή υπουργική απόφαση για την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής κέντρου υποδοχής και τουτοποίησης στη Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Χίος: «Όχι» στη δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Τώρα ο Δήμος Χίου αναφέρει ότι το 2016 παραχωρήθηκε δωρεάν στο Δημόσιο για τρία έτη η  χρήση μέρους (τμήματος) του επίμαχου ακινήτου για την κατασκευή δομών προσωρινής φιλοξενίας και έργων υποδομή (ύδρευση, αποχέτευση, περίφραξη, κ.λπ.). Στη σύμβαση παραχώρησης δεν προβλέπονται μετασκευές, κατασκευές, κ.ά. έργα.

Παρ΄ όλα αυτά το Δημόσιο δεν τήρησε την εν λόγω σύμβαση, σημειώνει ο Δήμος Χίου, καθώς προκήρυξε εργασίες, για την τοποθέτηση μόνιμων διώροφων κοντέινερ, κατασκευές από σκυρόδεμα, κ.λπ. Δηλαδή θα γίνουν οικοδομικές εργασίες χωρίς οικοδομική άδεια, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη. Η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση  «έχει καταφανή σκοπό την παροχή μανδύα νομιμότητας στις επιδιωκόμενες προς εκτέλεση οικοδομικές εργασίες» και μάλιστα άγνωστου αριθμού, υπογραμμίζει ο Δήμος Χίου.