Δίκη Ρ. Πισπιρίγκου: Αντιδράσεις για τους υπαινιγμούς Κούγια για εμπόριο οργάνων και τα βέλη του στον Ανδρ. Ηλιάδη

 
KOUGIAS ILIADIS

Ενημερώθηκε: 06/04/23 - 10:09

Αίσθηση προκάλεσαν όσα έλαβαν χώρα χτες στο ΜΟΔ όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Από τη μία τα όσα είπε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είπε - επιβεβαίωσε όσα πολλοί σκέφτονται. Από την άλλη οι υπαινιγμοί του Αλέξη Κούγια για εμπόριο οργάνων και τα «βέλη» που εξαπέλυσε κατά του εντατικολόγου της ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιάδης δέχθηκε ερώτηση από τον κ. Κούγια «αν αποστέλλει όργανα παιδιών για μεταμοσχεύσεις», στην οποία απάντησε σε έντονο ύφος πως «δεν είμαι κούριερ» ενώ δήλωσε περήφανος για την συνεισφορά του στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Ο κ. Ηλιάδης είπε στον Αλέξη Κούγια πως οι ερωτήσεις του είναι «προσβολή για τους γονείς που έχουν δωρίσει όργανα».

Για το θέμα πήρε θέση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος εξήρε το τεράστιο κοινωνικό έργο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και των γιατρών που συνδράμουν στις μεταμοσχεύσεις. Έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός: «Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο. Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρο μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας. Ο ΕΟΜ και οι γιατροί που συνδράμουν σε αυτές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο. Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο».

Ο Αλέξης Κούγιας, αφού εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά των γιατρών, απάντησε στον υπουργό Υγείας, λέγοντας πως «υποκύπτει σε ατόπημα παρεμβαίνοντας στο έργο της δικαιοσύνης με δηλώσεις προεκλογικής σκοπιμότητας».

Συνάντηση Πλεύρη - Ηλιάδη

Συνάντηση με τον εντατικολόγο από το νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, θα έχει σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Ηλιάδης μετά τους υπαινιγμούς Αλέξη Κούγια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση θα είναι «παρών» και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

ΕΟΜ: Στήριξη στον Ηλιάδη - ανοίκεια επίθεση

Τη στήριξή του στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη εξέφρασε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι με τις αναφορές του Αλέξη Κούγια «πλήττεται βάναυσα η διαδικασία της Δωρεάς Οργάνων, καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτή».

Παράλληλα, καταλόγισε στον κ. Κούγια έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης για τις διαδικασίες και τις αποφάσεις για τη δωρεά οργάνων, η οποία γίνεται μόνο μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου και την απαραίτητη συναίνεση της οικογένειας του δότη.

Πρόεδρος Ωνασείου: «Αδικήθηκε κατάφωρα ο κ. Ηλιάδης»

Ο πρόεδρος του Ωνασείου και τέως αντιπρόεδρος του ΕΟΜ Ιωάννης Μπολέτης, εξέφρασε τη στήριξή του στον Ανδρέα Ηλιάδη, τονίζοντας πως ο γιατρός αδικήθηκε.

Ο κ. Μπολέτης, μιλώντας στο MEGA, είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ηλιάδης με πολλή προσπάθεια προσπαθεί να σώσει τις ζωές των παιδιών, και όταν χάσουν τη μάχη, «δεν θεωρεί πως τελειώνει το καθήκον του αλλά μιλά με τις οικογένειες και προωθεί τη μεταμόσχευση».

Αναφέρθηκε σε οικογένειες που έχουν δωρίσει τα όργανα των παιδιών τους οι οποίες πριν από λίγους μήνες, στη Ναύπακτο, διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμή του κ. Ηλιάδη και τη μεταμόσχευση οργάνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ