Δημήτρης Κουφοντίνας: Αποφασίζει το συμβούλιο για την άδεια μετά το πρώτο «όχι» από τον εισαγγελέα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αποφασίζει το συμβούλιο για την άδεια μετά το πρώτο «όχι» από τον εισαγγελέα
Ενημερώθηκε: 21/02/19 - 20:39

Το Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου θα αποφανθεί σχετικά με το νέο αίτημα άδειας που υπέβαλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», μετά το «όχι» του εισαγγελέα. 

Η αίτηση για την έβδομη τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα συζητήθηκε την Τρίτη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται. Έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, ωστόσο μειοψήφησε ο εισαγγελέας, επικαλούμενος τις ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου, που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά τη συζήτηση της αίτησης ο Δ. Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της η δικηγόρος του Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ, κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη πολεμική που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου», η οποία «πίεσε» τον εισαγγελικό λειτουργό να διαφοροποιήσει τη γνώμη του από τους έξι προηγούμενους.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, την προηγούμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στη διεύθυνση της φυλακής Βόλου, όπου κρατείται, για τη μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, «προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».

Προηγούμενη ενημέρωση: Στα Δικαστήρια Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας για νέα άδεια

 

Στα Δικαστήρια Βόλου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο βαρυποινίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, για την τετραήμερη άδεια που έχει αιτηθεί για τις 28 Φεβρουαρίου και για την οποία εξέφρασε αντιρρήσεις ο εισαγγελέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Φυλακών Κασσαβέτειας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις 12.45 το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου και σύμφωνα με το magnesianews.gr, η κυκλοφορία, είχε απαγορευτεί επί της οδού Κουταρέλια στο ύψος μεταξύ Ανθ. Γαζή και Γαλλίας, ενώ του μεταγωγικού αυτοκινήτου των φυλακών προηγούνταν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας μπροστά και ένα αυτοκίνητο με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, πίσω.Παράλληλα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπήρχαν, τόσο μέσα όσο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

"

Μετά από περίπου 45 λεπτά, γύρω στις 1.30 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από το γραφείο και υπό αστυνομικό κλοιό μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο των μεταγωγών, επί της οδού Κουρατέλια και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές. Η απόφαση επί της αίτησης που κατέθεσε αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.