Δημήτρης Μυράτ: «Όταν βγήκα ραντεβού με τη μαθήτριά μου παραιτήθηκα από το Εθνικό» (BINTEO)

Δημήτρης Μυράτ: «Όταν βγήκα ραντεβού με τη μαθήτριά μου παραιτήθηκα από το Εθνικό» (BINTEO)
Ενημερώθηκε: 06/03/21 - 09:54

«O tempora, o mores!» («Ω καιροί, ω ήθη!») αναφώνησε σαρκαστικά ο Κικέρωνας για να σαρκάσει τα τεκτενόμενα της εποχής του. Μια φράση που έρχεται στα χείλη όλων με όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπό τη μορφή καταγγελιών, για όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάτρου.

Ένα χώρο που τίμησαν με την τέχνη τους και το ήθος τους μεγάλες φυσιογνωμίες, όπως ο αξέχαστος ηθοποιός Δημήτρης Μυράτ. Ο μεγάλος ηθοποιός ερωτεύτηκε και έζησε με την επίσης αξιόλογη ηθοποιό Βούλα Ζουμπουλάκη για 40 ολόκληρα χρόνια. Από τον γάμο του το 1951 έως το θάνατό του το 1991. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν η νεαρή Βούλα Ζουμπουλάκη ήταν μαθήτρια του στο Εθνικό Θέατρο.

Στη συνέντευξη τους στο Βασίλη Τζιβιλίκα το 1986 στην εκπομπή Καλλιτεχνικό Καφενείο η Βούλα Ζουμπουλάκη, περιέγραψε πώς γνωρίστηκαν, ενώ ο Δημήτρης Μυράτ αποκάλυψε ότι η Βούλα Ζουμπουλάκη ήταν μαθήτριά του στο Εθνικό Θέατρο. Επειδή του άρεσε και κατάλαβε ότι της άρεσε, της έκλεισε ραντεβού, αλλά την επόμενη μέρα παραιτήθηκε!

«Ήταν μαθήτριά μου και εγώ ήμουν καθηγητής του Εθνικού Θεάτρου πολλά χρόνια πριν. Όταν λοιπόν βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού στο κινηματογράφο Παλλάς θυμάμαι, την άλλη μέρα, παραιτήθηκα από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για να μη δώσω την εντύπωση ότι εκμεταλλεύομαι τη θέση μου ως καθηγητής και έχω σχέση με μαθήτριες» είχε πει ο Δημήτρης Μυράτ δείχνοντας το ήθος και την ευθιξία του.

Η παραίτηση του Μυράτ, από το Εθνικό έγινε viral σχεδόν 70 χρόνια μετά, και τη δήλωσή του δημοσίευσαν στα social media πολλοί ηθοποιοί, μετά τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα των βιασμών και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο χώρο του θεάτρου

Δείτε το βίντεο μετά το 3ο λεπτό: