Δολοφονία Γ. Μακρή: Νέα στοιχεία για την υπόθεση κατέθεσε μάρτυρας "κλειδί"

 
Δολοφονία Γ. Μακρή: Νέα στοιχεία για την υπόθεση κατέθεσε μάρτυρας "κλειδί"

Ενημερώθηκε: 31/08/20 - 20:58

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στην Βούλα έξω από το σπίτι του το 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με νέες καταθέσεις μαρτύρων.

Ο πραγματογνώμονας που επεξεργάστηκε και ανέλυσε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή, είναι πεπεισμένος ότι είναι οι δύο Βούλγαροι κατηγορούμενοι.

«Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το υλικό που υπάρχει στο βίντεο. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο» είπε.

Στη συνέχεια της δίκης, πρώτη μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η μητέρα των δύο κατηγορουμένων, η οποία υποστήριξε ότι οι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

«Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου ειπε "μητέρα, με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία". Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι» ανέφερε στην κατάθεσή της.

Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας για τους λόγους που οι γιοι της έφυγαν από τον Καναδά, η μάρτυρας υποστήριξε πως έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διαβάζει έγγραφο της Ιντερπόλ, σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν έντονη εγκληματική δραστηριότητα.

Η κατάθεση της μητέρας των δύο κατηγορουμένων θα συνεχιστεί αύριο λόγω συναισθηματικής φόρτισης,.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ