Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση
Ενημερώθηκε: 01/12/18 - 17:59

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Κλήσεις για να λογοδοτήσουν ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι αστυνομικοί, που εμφανίζονται στα βίντεο να κλωτσάνε τον 33χρονο την ώρα που του περνούν χειροπέδες. 

Οι δικαστικές αρχές, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, έχουν προχωρήσει την έρευνα και ταυτοποιούν τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί καλούνται να εμφανιστούν την προσεχή Δευτέρα (03/12/2018) ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, διά των συνηγόρων της, κατέθεσε την Παρασκευή (30/11/2018) αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου, αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό, όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω.

Εν συνεχεία, απεικονίζονται να καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.