Δολοφονία Ζέμπερη: Κατατέθηκε το υπόμνημα του δολοφόνου, ξέρουν τον δικηγόρο-βουλευτή

 
Δολοφονία Ζέμπερη: Τα όσα κατέθεσε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη για τον γνωστό δικηγόρο

Ενημερώθηκε: 11/01/18 - 17:18

Δώρα Ζέμπερη:Στη δημοσιότητα ήρθε το χειρόγραφο σχεδιάγραμμα της δολοφονίας της άτυχης εφοριακού

Παράλληλα, στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται πλέον το μονοσέλιδο υπόμνημα στο οποίο ο δολοφόνος της Δώρας, δίνει το όνομα του γνωστού δικηγόρου που κατονομάζει ως «εγκέφαλο» της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη.Την ίδια στιγμή ο Μανώλης Σοροπίδης, από τις 15 Δεκεμβρίου είχε γράψει μια… «έκκληση» 38 σελίδων στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Σοροπίδης, πρόκειται για πολύ γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και βουλευτής.Ενήμερος εδώ και μέρες για το υπόμνημα είναι και ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος πάντως κρατά αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζει ο Σοροπίδης, μέχρι οι Αρχές πλέον θα διερευνήσουν κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δολοφόνου.

Τελευταίο αντίο στην 44χρονη Ειρήνη - Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου  της

 θανάτου για τη Ζέμπερη

«Είχα συμβόλαιο»

«Μου είπαν ότι αυτοί και οι πελάτες τους έχουν σοβαρό πρόβλημα με μία κυρία, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται. Αλλά κατά διαστήματα κουβαλάει στην τσάντα της κάποια πράγματα, όταν δεν τα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας εκεί που δουλεύει, που θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε όταν τη βγάλουμε εκτός μάχης, για να βάλουμε δικό μας άνθρωπο στη θέση της για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 - 4 μηνών πριν μπει το 2018», περιγράφει ο Μανώλης Σοροπίδης.

δώρα ζέμπερη

Ο Σοροπίδης αποκάλυψε πως είχαν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη, αλλά όπως του ανέφερε το «αφεντικό», αυτό δεν ήταν δυνατόν «γιατί είχε μάρτυρες εκεί και εμείς είμαστε γνωστοί».

«Δεν σου ζητάω να γκρεμίσεις την Ακρόπολη, απλώς να βγει εκτός υπηρεσίας. Ό,τι κι αν συμβεί εγώ θα είμαι εγώ. Αν κάτι δεν πάει καλά, να ξέρεις ότι όλες οι έδρες υποκλίνονται μπροστά μου, γιατί τους περισσότερους τους έχω στο χέρι», ισχυρίζεται ο Σοροπίδης ότι του είπε το «αφεντικό».

«Βρισκόμουν στο σπίτι μου... σκεφτόμουν με ποιο τρόπο θα μπορούσα να πάρω την τσάντα με το περιεχόμενο που τόσο τους ενδιαφέρει για τους πελάτες τους και να εξαφανιστώ μετά σε ένα μέρος που δεν το ξέρουν... Έφτασα στο νεκροταφείο έχοντας κατά νου να μην προκαλέσω κακό στην κοπέλα. Πλησίασα και πήρα την τσάντα».

Συναγερμός στην Αρκίτσα - Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα με τραύμα στο κεφάλι!

Η στιγμή της δολοφονίας

«Εκείνη με αντιλήφθηκε. Και τότε έγινε το κακό άδικα. Εγώ γυρνάω στο δρόμο να φύγω και τότε με τραβάει από πίσω και λέει "κλέφτης, κλέφτης". Τότε έβγαλα το μαχαίρι να τη φοβερίσω και λέω "δεν θέλω να σου κάνω κακό". Προσπαθούσε να τραβήξει την τσάντα και με το άλλο χέρι μου έδινε χτυπήματα. Τότε εγώ έξαλλος, σε άλλο κόσμο, ματώνω μερικές φορές το κορμί της για να με αφήσει. Τραβάγαμε ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χτυπηθεί γερά...».

Η επόμενη της επίθεσης

Την επόμενη ημέρα, όπως ισχυρίζεται ο Σοροπίδης, πήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με την ελπίδα να βρει το «αφεντικό». «Μόλις τον χαιρέτησα, μου απάντησε "κύριέ μου, δεν σας γνωρίζω. Είμαι πολύ απασχολημένος. Έχω αρκετές υποθέσεις και δεν θέλω άλλες. Μην με ξαναπλησιάσετε"».

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση της δολοφονίας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη έχει έρθει ξανά στο φως, μιας και φαίνεται πως ο δράστης πήρε 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσει.