Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και υπουργός, Σίμος Σιμόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και υπουργός, Σίμος Σιμόπουλος
Ενημερώθηκε: 25/09/20 - 18:24

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέφρασε με ψήφισμα τη βαθιά θλίψη της και ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε: "Το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη".

Ο Σ. Σιμόπουλος σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ (1970) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Διετέλεσε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη θητεία του να ορίζεται το χρονικό διάστημα 2010-2014.

Επιπλέον, διετέλεσε διευθυντής στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και πρόεδρος όλων των θυγατρικών του εταιρειών (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ), γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Ακόμη, χρημάτισε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 28/9/2020, ώρα 13:00, στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο κύκλος των παρόντων θα είναι πολύ στενός, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ