Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που αδιαφόρησαν για ξυλοδαρμό της γυναίκας που δολοφονήθηκε

Σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων του ζευγαριού, αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί πρόσφατα για περιστατικό κακοποίησης της 31χρονης από το σύζυγο της, αλλά έφυγαν χωρίς να κάνουν τίποτα
Ενημερώθηκε: 30/07/21 - 23:34

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αστυνομικοί που αδιαφόρησαν για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας που δολοφονήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων του ζευγαριού, αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί πρόσφατα για περιστατικό κακοποίησης της 31χρονης από το συζυγό της, που τελικά τη δολοφόνησε την Παρασκευή, αλλά έφυγαν χωρίς να κάνουν τίποτα.

"Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία".

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη το υπουργείο επισημαίνει ότι "από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα τους, και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ